حفاظت پیرامونی به مجموعه ای از اقدامات و تدابیری گفته می شود که به منظور حفظ و حمایت از مراکز حساس و حیاتی در برابر تهدیدات و خطرات مختلف انجام می شود. این سیستم ها با استفاده از تکنولوژی های مختلف، امنیت محیط را تامین و از هر گونه تهدیدات فیزیکی، دسترسی غیرمجاز، سرقت و خرابکاری جلوگیری می کنند. برای بررسی بیشتر با زینت همراه باشید.
لایه های حفاظتی پیرامونی
امروزه اغلب راهکارهای سنتی حفاظت پیرامونی نظیر سنسور مایکروویو، کابلهای حساس به صدا و حرکت، یا استفاده از پروژکتور های مادون قرمز به دلیل تعداد بالای آلارم خطا، از ضریب اطمینان پذیری پایینی برخوردار می باشند. استفاده از فناوریهای نوین، در نظر گرفتن لایه های حفاظتی، اصلاح فیزیکی محیط پیرامون و مبادی ورودی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند.
دوربین های حرارتی
یکی از تجهیزات تصویر برداری که امروزه به اهمیت آن بیشتر توجه می شود، دوربین های حساس به حرارت یا Thermal imaging می باشد. عدم وابستگی به نور محیط، دقت بالای تشخیص و امکان ذخیره سازی بلند مدت تصاویر پیرامونی از قابلیت های خوب این نوع دوربین ها می باشد. علیرغم هزینه بالای این نوع تجهیزات، در صورت وجود طراحی مناسب، کماکان نسبت به رقبای سنتی خود اقتصادی به نظر می رسد.
هوشمندی تصویر
دنیای هوش مصنوعی و پردازش تصویر به شدت در حال پیشرفت بوده و برای مثال آنالیتیک هایی که امروزه در سطح دوربین های تحت شبکه قابل استفاده می باشد کارکرد بسیار دقیق تری نسبت به گذشته دارند. استفاده از این هوشمندی ها و ترکیب آن با سایر زیرسیستم ها نظیر پیجینگ، کارکرد مطلوبی به همراه خواهد داشت.
رادار
استفاده از رادار که جهت ردیابی سوژه های متحرک استفاده می شود و ارتباط آن با دوربین های PTZ می تواند کارکرد موثر و قابل قبولی ارائه دهد. جانمایی این تجهیز و به طور کلی استفاده از این تکنولوژی مستلزم بررسی دقیق محیط و نوع کسب و کار سازمان خواهد بود.
مستحکم سازی فضا برای حفاظت پیرامونی
بهترین کار آن است که پیش از هر چیز، از ورود و نفوذ عوامل بیگانه به داخل تسهیلات جلوگیری کنیم. بسیاری از تسهیلات و زیرساختهای حساس، اقدام به نصب فنس های حفاظت پیرامونی یا همان الکتروفنس ها همراه با سنسورهای فیبر نوری میکنند. این سنسورها اختلالات به وجود آمده در نوری که به طول کابل ساتع میشود را تشخیص میدهند. سنسورها با نرم افزارهای کنترل دوربینهای حفاظتی، از جمله دستگاههای مادون قرمز کم نور، یکپارچه سازی میشوند تا برای مسئولین و اپراتورها، ویدئوی زندهای از تلاش برای ورود غیر مجاز به محدوده ارائه کنند.
تسهیلات حفاظت فیزیکی که در ساحل نصب میشوند، شامل فنس هایی از جنس استیل ضد زنگ و کابلهای فیبری هستند که میتوانند از ورود افراد غیر مجاز جلوگیری کنند.
همچنین نصب گیتهای مستحکم مجهز به اینترکام ویدئویی به مسئول حفاظت مجموعه این امکان را میدهد تا پیش از ورود رانندگان وسایل نقلیهای که قصد ورود به مجموعه را دارند، آنان را ببیند و از راه دور با آنان مکالمه داشته باشد.
همچنین میتوان یک ریدر کارت دسترسی، نصب و راه اندازی و یا با سیستم اینترکام یکپارچه سازی کرد تا کارکنان بتوانند از کارت برای ورود به محدوده استفاده کنند.
سیستم نور اضافه در فضای پیرامونی نیز به عنوان مانعی برای ورود مهاجمین به حریم مجموعه عمل میکند و نیز به نگهبانان، دید بهتری در شب میبخشد. راه بندهای مستحکم نیز ورودیها را از حملات وسایل نقلیه در امان میدارند.
ردیاب دستی مواد منفجره و بمب قابل حمل
آشکارساز مواد منفجره قابل حمل و مواد منفجره GS 808 با استفاده از طیف سنجی تحرک یونی پیشرفته، حاوی منابع رادیواکتیو، بدون هیچ گونه خطر تشعشعی بر روی بدن انسان نیست. دارای ویژگی های سرعت تشخیص سریع، حساسیت بالا، مصرف انرژی کم، اندازه کوچک، وزن سبک، حمل آسان، نگهداری آسان، محیط استفاده و الزامات است. می تواند همه را تشخیص دهد
مواد منفجره و داروهای تجویز شده توسط سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی به طور همزمان می توانند الماس، سنگ های قیمتی را نیز شناسایی کنند.
این ابزار قدرتمند و قابل اعتمادی است که برای شناسایی و تأیید ترکیبات در میدان با نمونه کمی ساخته شده است. این ابزار را می توان برای شناسایی و تایید غیر مخرب موادی مانند API ها، مواد کمکی، واسطه ها و محصولات نهایی استفاده کرد.
جمع و جور و چابک، این دستگاهها دارای سیستمعاملهای مستحکم، آسان برای استفاده و بصری هستند که امکان کارکرد توسط کارکنان فنی و غیر فنی را به طور یکسان فراهم میکنند.
حفاظت پیرامونی با گیت بازرسی فلزیاب
گیت فلزیاب بازرسی بدنی ایستاده یا گیت دروازه ای و اصطلاح انگلیسی آن((WALK-THROUGH METAL DETECTORS))یک سیستم امن برای به وجود آوردن امنیت و نظم در مکان های عمومی یا کارگاهی، کارخانه ایی، فرودگاهی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد و در تشخیص اجسام فلزی که روی بدن قرار گرفته شده موثر هستند و به آسانی قابل استفاده میباشند. به طور کلی، فلزیاب ها گزینه ارزشمندی برای هر مجموعه هستند.
حفاظت پیرامونی با اکسس کنترل(Access Control)
اکسس کنترل، ساختمانها و مناطق حساس را محافظت میکند. کیپدها یا ریدرها در بخشهای ورودی مناطق حساس، دسترسی به کارکنان، فروشندگان و مراجعین مجاز را محدود میکند. احراز هویت موبایلی به پرسنل اجازه میدهد تا به سایتهای خاصی نظیر پستهای دورافتاده بدون نیروی کمکی، دسترسی یابند. آنان میتوانند یک اپلیکیشن موبایلی را دانلود نموده و ابزار احراز هویت را به موبایلشان ایمیل کنند. تکنولوژی بلوتوث موبایل، ریدر اکسس کنترل را مخابره میکند تا اجازه ورود را صادر نماید.
مکانهایی با اهمیت حفاظت فیزیکی بسیار بالا مانند ورودیهای جادهای فرودگاه، آزمایشگاهها و مراکز فرماندهی حفاظت، اغلب نیازمند یک ابزار احراز هویت ثانویه نیز هستند. ریدرهای بیومتریک با استفاده از عنبیه، اثرانگشت یا تشخیص چهره معمولاً در این مورد به کار میروند.
نظارت تصویری در حفاظت پیرامونی
دوربین مداربسته برای مأموران حفاظتی، دید آنی نسبت به داخل و بیرون تسهیلات ارائه میکند. دوربینها باید در تمامی نقاط ورودی و نیز تمامی لابیها، گذرگاههای داخلی و اتاقهای حفاظتی، نصب و راه اندازی شوند تا هر کسی که وارد میشود را ببینند. دوربینهای شبکه، امکان نظارت ویدئویی بر مراکز فرماندهی از راه دور یا نظارت بر دستگاههای هوشمند مأموران گشت زنی را فراهم میکند.
دوربینهای حرارتی، دید در شب را ارائه میکنند و نیز میتوانند افرادی که دمای بدنشان بالا است را شناسایی کنند که در دوران شیوع کرونا نیز کاربردی است.
پهپاد
در حوزه حفاظت هوشمند از زیرساختهای حساس، پهپادها را میتوان هم به عنوان سرمایه و هم به عنوان یک مسئولیت سنگین تلقی کرد. یک پهپاد با دوربینی که روی آن نصب شده میتواند برای مسئولان حفاظت، دید بسیار خوبی از منطقه جهت حفاظت پیرامونی و فراتر از آن هشداری برای حملات احتمالی ارائه کند.
با این حال، پهپادها ممکن است توسط تروریستها به منظور جاسوسی و نیز برای رساندن مواد منفجره و سایر مواد خطرناک نیز مورد استفاده قرار گیرند. پهپادهای غیر نظامی میتوانند تا حدود ۱۰ کیلوگرم بار را تا بیش از ۳۰ کیلومتر حمل کنند. سرعت آنها نیز گاه تا ۶۰ کیلومتر بر ساعت نیز میرسد.
مقاومت
این قابلیت عبارت است از قابلیت دوام و بازیابی سریع پس از حمله، حادثه یا رویداد طبیعی. محافظت از مردم باید اولین گامی باشد که در حین یا بلافاصله پس از حادثه اضطراری برداشته میشود. سیستمهای اطلاع رسانی اضطراری برای به اشتراک گذاری اطلاعات جهت جلوگیری از ترس که خود، عامل افزایش آسیبها و احتمال مرگ میشود، ضروری هستند.
سیستم اعلام و اطفای حریق
سیستمهای حریق، اغلب اولین گزینه برای اطلاع رسانی به مردم از طریق ارسال ایمیل، آژیر، سیستم صوتی و چراغهای چشمک زن هستند.
ارزیابی خطر
پیش از طرح یک برنامه جدید، با یک یکپارچه ساز حفاظتی در بیرون از مجموعه کار کنید تا به ارزیابی خطرات کمک کند. تیم حفاظت داخلی یک مجموعه، به دلیل آشنایی با آن محدوده، تسلط بالایی نسبت به نواقص و معایب مجموعه دارد. یکپارچه سازان باتجربه، سیستمهای قدیمیتر را بررسی میکنند و سپس راهکارهای جدید را پیشنهاد میدهند.
حملات سایبری و حفاظت پیرامونی
حفاظت هوشمند سایبری نقشی روزافزون در سیستمهای حفاظت فیزیکی مدرن امروزی ایفا میکند. اتصالاتی که عملکرد حفاظت را بهبود میبخشند نیز خطر حملات سایبری را افزایش میدهند. مسئولان حفاظتی باید نرم افزارهای سیستمی خود را به کمک فایروالها و آنتی ویروسها ارتقا بخشند تا احتمال نفوذ هکرها به شبکه را کاهش دهند.
موارد فوق الذکر تنها چند گام مهم و برجسته لازم برای حفاظت سایبری از زیرساختهای حساس هستند. باید با یکپارچه سازان باتجربه کار کرد تا بهترین نتیجه حاصل شود. نیازهای حفاظتی هر زیرساخت حساس، بسته به کاربری و موقعیت مکانی، با دیگری متفاوت است. هیچ فناوری واحدی وجود ندارد که بتواند تمامی نیازهای حفاظت فیزیکی و سایبری را برآورده سازد.
همچنین تمامی اختلالات، منشأ تروریستی ندارند. دلایل دیگر عبارتاند از شرایط نامساعد آب و هوا و حوادث طبیعی، شیوع بیماری و تصادفات.
مدیران حفاظتی باید همیشه برنامه ریزی، نظارت و در صورت لزوم واکنش و نوآوری داشته باشند تا تسهیلات خود را در برابر تهدیدات و خطرات مقاوم سازند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.