راهنمای خرید پچ پنل به افرادی که برای مدیریت شبکه پیچیده و بزرگ به نقشه راه احتیاج دارند، مفید خواهد بود. شبکههای بزرگ و سازمانی از تجهیزات گوناگون و تعداد زیادی کابل شبکه برای برقراری ارتباط بین بخش های مختلف سازمان و تبادل بانک های اطلاعاتی استفاده میکنند.
استفاده از این تجهیزات بدون نظم و ترتیب مشکلات زیادی را ایجاد میکند، در حالی که استفاده از پچ پنل شبکه به رفع این مشکلات کمک فراوانی خواهد کرد. در واقع پچ پنل، به عنوان دستگاهی مرکزی، ارتباط بین تجهیزات شبکه و مدیریت و کنترل بر روی شبکه را فراهم میکند. در این مقاله قصد داریم، راهنمای خرید پچ پنل، ویژگیهای پچ پنل، نکات مهم برای خرید و استفاده از آن را شرح دهیم. با ما در زینت همراه باشید.
پچ پنل چیست؟
این قطعه از تجهیزات شبکه به صورت مستطیلی است که دارای ۲۴ یا ۱۲ پورت میباشد و در درون رکها قرار میگیرند و تمام کابلهای شبکه از قسمتهای مختلف ساختمان در درون رک شبکه جمع میشوند و به این قطعه متصل میگردند تا کابل کشی شبکه به صورت منظم انجام شود.
به عبارت دیگر تمام کابلهای شبکه به این قطعه وصل میشوند و این وسیله وظیفه ارتباط نودها با تجهیزاتی مثل سوئیچ و روتر را بر عهده دارد.
پچ پنل چه نقشی در شبکه دارد؟
قبل از اینکه بریم سراغ راهنمای خرید پچ پنل، بهتره کمی درباره این وسیله صحبت کنیم. به طور کلی پچ پنل یک وسیله ضروری برای شبکه محسوب نمیشه. این دستگاه کاربردش برای نظم دادن و دستهبندی کابلهای شبکه هست. پچ پنل یک قطعه فلزیه که تعدادی پورت شبکه داخلش تعبیه شده. انواع کابل شبکه به جای اینکه مستقیما به دستگاهها متصل بشن به پچ پنل وصل میشن. این کار باعث میشه که شما به کابلکشی کمتری نیاز داشته باشید. اما این تنها کارایی پچ پنل نیست، این وسیله مزیتهای دیگهای هم داره؛ مثلا:
- مدیریت و شناسایی کابلها رو راحتتر میکنه. شما میتونید با کمک این دستگاه و نحوه آرایش پچ پنل به صورت اصولی، کابلها و پورتها رو برچسب بزنید تا تشخیصشون راحتتر باشه.
- از پیچ خوردن و تا شدن کابلها جلوگیری میکنه. کابلها با اتصال به پچ پنل به شکل منظم کنار هم چیده میشن.
- برای تنظیم مجدد و عیبیابی کابلها کاربرد داره. شما برای تست کابلها و جایگزینیشون خیلی راحت میتونید از پچ پنل استفاده کنید.
- ریسک قطع شدن کابلها کمتر میشه. حتی وقتی شما یک دستگاه جدید به شبکه اضافه کنید، پچ پنل خطر اختلال و قطعی رو به حداقل میرسونه.
مزایای استفاده از پچ پنل
اگر فکر می کنید تنها کاربرد پچ پنل در شبکه نظم بخشیدن و دسته بندی کابل هاست، سخت در اشتباهید! این وسیله کاربردی مزایای متعدد و متنوع دیگری هم دارد. مثلا:
- پچ پنل کار مدیریت و شناسایی کابل ها را بسیار ساده و بی دردسر می کند. با وجود این وسیله بی نظیر شما می توانید به برچسب زدن کابل ها و پورت ها پرداخته و بدین ترتیب کار تشخیص آن ها را برای خودتان آسان کنید!
- پچ پنل مانع از پیچ خوردگی و تا شدن کابل ها شده و به نظم چشمگیر آن ها کمک می کند.
- با وجود پچ پنل کار عیب یابی کابل ها و تنظیم مجدد آن ها مثل آب خوردن ساده است.
- اگر از پچ پنل استفاده کنید، ریسک قطع شدن کابل ها را به حداقل رسانده اید.
- …
جالب و در عین حال لازم است بدانید که پچ پنل ها در انواع متعدد و متنوعی در بازار موجودند. شما می توانید مناسب ترین نوع آن ها را بر اساس نیاز و نوع شبکه انتخاب نموده و خریداری کنید.
راهنمای خرید پچ پنل
راهنمای خرید پچ پنل شبکه، معیارها و فاکتورهای مشخصی داره که بر اساس اونها میتونید به راحتی پچ پنل مناسب رو برای کامل کردن تجهیزات پسیو شبکه خودتون انتخاب کنید.
راهنمای خرید پچ پنل –نوع پچ پنل
برای کامل کردن آموزش راهنمای خرید پچ پنل شبکه، باید انواع پچ پنل را بر اساس فاکتورهای مختلف معرفی کنیم. درسته که این تنوع رو میشه بر اساس معیارهای مختلفی تقسیمبندی کرد اما به طور کلی میشه گفت انواع پچ پنل در دو نوع SFTP و UTP عرضه میشن.
- پچ پنل SFTP: که نوع پرکاربردتری هم هست از جنس آلومینیوم بوده و تمام کیستونهای تعبیه شده در این مدل، از نوع شیلد دار هستن. بنابراین عمدتا به جهت دفع نویزها و تداخلهای الکترومغناطیسی از این نوع پچ پنل استفاده میشه.
- پچ پنل UTP: که به صورت بدون شیلد طراحی شده و معمولا در محیطهایی که نویز کمتری داره، مورد استفاده قرار میگیره. محیطهایی مثل بانکها و ادارات.
راهنمای خرید پچ پنل از نظر loaded یا unloaded بودن
پچ پنلها از نظر داشتن یا نداشتن کیستون شبکه و سایز تجهیزات به دو دسته loaded و unloaded تقسیم میشن. به طور دقیقتر، پچ پنلهای loaded دارای کیستون و پنل از قبل تعبیه شده و پچ پنلهای unloaded خالی هستن. نکته قابل توجه در مورد تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد این است که در صورت بروز مشکل و عیبی در پورت پچ پنل loaded دیگر نمیتوان از آن پورت استفاده کرد و قابلیت تعمیر و تعویض وجود نداره چون انواع کانکتورهای (متصل کنندهها) LC و MTP به صورت پیش فرض در این نوع پچ پنل نصب شدن. اما پچ پنل unloaded انعطاف پذیری بیشتری دارن و در صورت بروز مشکل میتوان پورت معیوب رو تعویض یا تعمیر کرد.
راهنمای خرید پچ پنل از نظر نوع کابل
انتخاب پچ پنل باید دقیقا متناسب با نوع کابل به کار رفته در شبکه باشه تا بیشترین میزان انتقال داده در سریعترین زمان فراهم بشه، انواع کتگوری کابلهای شبکه به این صورت هستن:
- پچ پنل cat5
- پچ پنل cat5e
- پچ پنل cat6
- پچ پنل cat6a
- پچ پنل cat7 و…
راهنمای خرید پچ پنل از نظر جنس کابل
کابلهای به کار رفته در شبکه در دو نوع زوج به هم تابیده و فیبر نوری هستن که در مورد تفاوت کیفیت این دو نوع کابل، اثباتهای قابل اتکا وجود نداره اما کابلهای فیبرنوری، سرعت انتقال داده بیشتری دارن و در صورت استفاده از این نوع کابل، باید پچ پنل مناسب برای همین نوع را نیز تهیه کرد چون پچ پنل مسی برای شبکههای فیبرنوری پاسخ گو نخواهد بود. کاملا مشخصه که پچ پنل فیبر نوری نسبت به پچ پنل مسی قیمت بیشتری داره.
از نظر شکل ظاهری و محل نصب
در راهنمای خرید پچ پنل شبکه لازمه بدونین که نوع پچ پنل بر اساس شکل ظاهری و محل نصب هم به دو نوع مختلف تقسیم میشه (این تقسیمبندی تقریبا در اکثر تجهیزات مثل سوکت شبکه هم وجود داره):
- پچ پنل فلت: به صورت صاف طراحی و عرضه میشن که در انواع سطوح مسطح به شکل افقی یا عمودی تعبیه شده و مورد استفاده قرار میگیرن.
- پچ پنل زاویهای: همان طور که از اسمش پیداست، به شکل زاویه نود درجه طراحی شده و در گوشههای داخلی و داخل کمدها و کابینتها استفاده میشه و عمدتا این نوع از پچ پنل بیشتر در شرایطی استفاده میشه که تعداد کابلها و تجهیزات شبکه بالاست و قرار گرفتن تمام اینها در کنار هم روند مدیریت تجهیزات رو دشوار میکنه.
اندازه پچ پنل
واحد اندازهگیری ارتفاع پچ پنل “یونیت رک” است که به صورت کلی این واحد رو برای تمام تجهیزات شبکه مثل رک شبکه هم استفاده میکنیم. یونیت رک حدودا برابر با 4.44 سانتیمتره که به اختصار به صورت “U” یا “RU” نوشته میشه؛ به عنوان مثال پچ پنل 2RU برابر با دو واحد یونیک رک هست.
ظرفیت پورت پچ پنل
در راهنمای خرید پچ پنل شبکه گفتیم پچ پنلها دارای پورت هستن و بر اساس تعداد پورتهای تعبیه شده به انواع مختلف تقسیم میشن. انواع پچ پنل بر اساس تعداد پورت به صورت پچ پنل 24 پورت، پچ پنل 48 پورت، پچ پنل 96 پورت و حتی بیشتر تولید و عرضه میشن و شما بر اساس میزان نیاز شبکه خودتون تعداد مناسب رو انتخاب میکنین.
البته در نظر داشته باشین که برای توسعه تجهیزات و ابزارآلات شبکه هم باید برنامهریزی داشته باشین که اگر در آینده قرار بود تعداد پورتهای بیشتری مورد نیاز باشه، پچ پنل استفاده شده جوابگوی این توسعه باشه. راهنمای خرید پچ پنل تلفن هم در مورد تعداد پورتهای تعبیه شده به همین صورته:
- پچ پنل 12 پورت
- پچ پنل 24 پورت
- پچ پنل 48 پورت
- پچ پنل 96 پورت و…
برند پچ پنل
در ادامه راهنمای خرید پچ پنل تلفن و شبکه باید گفت برندهای بسیار متنوعی در ایران برای پچ پنل شبکه وجود داره که هر کدام با کیفیتها و قیمتهای متفاوتی عرضه میشن. شما با توجه به اندازه شبکه، کیفیت موردنظر و بودجه خودتون میتونین یکی از این برندها رو انتخاب کنین.
پچ پنل POE
در گذشته برای انتقال برق بر روی کابل های شبکه از کابلهای مجزا استفاده میکردند که این باعث افزایش کابل کشی و به طبع آن افزایش هزینه رخ میداد. بنابراین مباحث و تئوری های بسیار زیادی برای انتقال برق از یک کابل استفاده شود که این باعث ایجاد تحول در دنیای صنعت تجهیزات شبکه شد.
در واقع اگر انتقال بر روی کابلهای شبکه صورت بگیرد فناوری POE اتفاق میافتد. لازم به ذکر است بدانید که این انتقال برق نیاز به هیچگونه کابل کشی برق به صورت جداگانه ندارد و برق مورد نیاز برای راه اندازی تجهیزات شبکه تنها با استفاده از دو زوج کابل شبکه تأمین میگردد.
[…] بیشتر بخوانید: راهنمای خرید پچ پنل […]