راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره ( All In One) : حس سردرگمی اولین چیزی است که هنگام خرید کامپیوتر به سراغ ما میآید به ویژه اگر بخواهیم یک کامپیوتر آل این وان بخریم که تنوع در آن بیداد میکند. شاید فکر کنید که منظور از تنوع در کامپیوترهای آل این وان، تنوع در طراحی هر یک از آنهاست اما اوضاع خیلی وخیمتر است چراکه تنوع شامل تمامی جوانب این کامپیوترها میشود. علاوهبر تنوع در طراحی، تنوع در پردازنده، حافظه RAM، کارت گرافیک آل این وان، صفحه نمایش، سیستم عامل،پورتها و صدا در آل این وانها موج میزند.
همه اینها کار را برای انتخاب و خرید یک آل این وان سختتر و سختتر میکنند. البته قبل از هر چیز باید به بودجه و نیازهای خود نگاه کنید و سپس به فکر خرید آل این وان بیفتید. اگر شما هم دوست دارید یک کامپیوتر آل این وان داشته باشید اما سوالات مختلف و سردرگمی دست و پای شما را بسته است، ادامه این راهنمای خرید آل این وان را از زینت حتما دنبال کنید.
تاریخچه کامپیوتر همه کاره از کجا آمده است؟
آل این وانها (که با نام کامپیوترهای همهکاره نیز شناخته میشود ) یکی از زیر شاخهها کامپیوترهای شخصی هستند. این دستگاهها با ادغام تمامی اجزای یک سیستم کامپیوتری در پشت یک صفحه نمایش، فضای کمتری را اشغال کرده و به محیط کاری یا خانگی، ظاهری زیبا و مدرن میبخشند.
اولین کامپیوتر آل این وان در سال ۱۹۸۸ توسط شرکت اپل معرفی و پس از موفقیت این محصول، شرکتهای بزرگ دیگری مانند Dell، Lenovo، HP و مایکروسافت نیز به تولید این نوع کامپیوترها روی آوردند. این دستگاهها با توجه به نیازهای مختلف کاربران و تغییرات کاربری کامپیوتر، به تدریج تکامل یافته و ویژگیهای جدیدی مانند صفحه نمایش لمسی، سیستمهای صوتی پیشرفته و طراحیهای باریکتر و سبکتر را به کاربران ارائه کردند.
آل این وانها تنها در زمینه طراحی متحول نشده و به مرور زمان، از نظر کارایی نیز پیشرفتهای قابل توجهی کسب کردهاند. با پیشرفت تکنولوژی و کوچکسازی قطعات، این دستگاهها قدرت پردازشی بالایی را در اختیار کاربران قرار دادهاند. به همین دلیل، آل این وانها نه تنها برای کاربردهای خانگی و اداری، بلکه برای مصارف حرفهای نظیر طراحی گرافیکی و ویرایش ویدیو نیز مناسب هستند. البته این موضوع بسته به مشخصات سختافزاری این محصولات نیز دارد.
این محصولات از رقبای سرسخت کامپیوترهای رومیزی یا همان پیسی بوده که از ابتدای به وجود آمدن کامپیوتر، مهمان همیشگی خانه و ادارات بوده و به نوعی، عضو جدا نشدنی به حساب میآید. با این حال، آل این وانها هر روز جای خود را بین کاربران بیشتر باز کرده و این موضوع برای کامپیوترهای شخصی یک تهدید به حساب میآید. همچنین مصرف بسیار کمتر انرژی توسط آل این وان ها نیز از نکاتی است که این دستگاهها را بسیار محبوب کرده است.
چرا بهتر است کامپیوتر آل این وان بخریم؟
اصلا چرا آل این وان؟ قبل از اینکه تصمیم بگیرید یک کامپیوتر آل این وان بخرید باید بتوانید به این سوال پاسخ دهید. درواقع ویژگیها و مزایای آل این وان است که اکثر مردم را به سمت این کامپیوترها کشانده است. عدم نیاز به خرید مانیتور جداگانه، صرفهجویی در فضا، برخوردار بودن از وب کم داخلی، حمل و نقل آسان، مصرف انرژی کمتر، تولید گرمای کمتر، طراحی زیبا، عدم نیاز به کابلهای مزاحم و سهولت در راهاندازی همه از ویژگیها و مزایای آل این وانها هستند. حالا که متوجه شدید چرا بهتر است که یک آل این وان بخرید، ادامه راهنمای خرید آل این وان را مطالعه کنید.
راهنمای سریع
در اینجا خیلی سریع به مهمترین نکاتی میپردازیم که باید هنگام خرید کامپیوتر همه کاره در نظر بگیرید.
سختافزار: به دنبال سیستمی باشید که دارای پردازندهی Core i5 یا Core i7 اینتل، Ryzen 5 یا ۷ AMD از نسلهای جدیدتر و حداقل ۸ گیگابایت رم باشد.
فضای ذخیرهسازی: ترکیب دو درایو SSD با ظرفیت حداقل ۲۵۶ گیگابایت و هارد دیسک ۱ ترابایت بدون کاهش ظرفیت یا نیاز به هزینهی زیاد، عملکرد مطلوبی را ارائه میدهد.
نمایشگر: اگر میتوانید رزولوشن ۴K بگیرید، آن را انتخاب کنید، اما نمایشگرهای ۲۷ و ۲۸ اینچی بهترین تعادل را در اندازهی پنل و قیمت مقرونبهصرفه ارائه میدهند.
صفحهی لمسی: برای نمایشگر لمسی قطعا بیشتر هزینه خواهید کرد، بنابراین فقط در صورتی آن را دریافت کنید که لمس جزو موارد ضروری برای شما باشد.
طراحی: اگر از نظر ارگونومی نگرانی دارید، کاملا به نوع پایهی یک مدل توجه کنید، زیرا اکثر آنها هیچ نوع تنظیم خاصی برای ارتفاع مانیتور ارائه نمیدهند.
سیستم عامل: ویندوز یا مک هر دو گزینههای خوبی هستند، اما اگر میخواهید از امکانات لمسی استفاده کنید، به ویندوز پایبند باشید.
پورتها: شما فقط تعداد زیادی درگاه نمیخواهید، بلکه میخواهید دسترسی به آنها آسان باشد، بنابراین به محل قرارگیری پورتها توجه کنید.
صدا: اگر کیفیت صدا برایتان مهم است، به دنبال محل قرارگیری اسپیکرها و تعداد آنها باشید.
قیمت: رایانههای همه کاره گرانتر از رایانههای رومیزی معمولی هستند، اما همچنان میتوانید ویژگیهای برجستهای را بدون هزینهی گزاف دریافت کنید. فقط باید مشخص کنید که چه ویژگیهایی برای شما اولویت دارند.
ریز به ریز راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره ( All In One)
پردازندههای پنتیوم، سلرون یا پردازندههای سری Core i ؟
اولین گام از راهنمای خرید آل این وان را به پردازنده که مهمترین مشخصه یک سیستم کامپیوتری به حساب میآید، اختصاص میدهیم. همانطور که میدانید پردازندهها دارای انواع متعددی هستند از پردازندههای پنتیوم و سلرون گرفته تا پردازندههای سری Core i مانند Core i3، Core i5 و… . البته لازم است اشاره کنیم که پردازندههای پنتیوم و سلرون جزء پردازندههای ضعیف هستند. پردازندههای سری Core i نسبت به پنتیوم و سلرون قویتر هستند.
بنابراین حتی اگر قرار نیست جزء کارهای ساده و روزمره کار دیگری با سیستم خود انجام دهید، سراغ پردازندههای پنتیوم و سلرون نروید و به جای آنها پردازنده Core i3 را انتخاب کنید. درصورتی که به سرعت قابل قبولی برای انجام کارهای خود با کامپیوتر نیاز دارید به سراغ پردازنده Core i5 بروید. اگر قصد دارید سیستم قدرتمندی داشته باشید که در طولانی مدت مجبور به تعویض یا ارتقاء آن نباشید، بهترین گزینه خرید آل این وان با پردازنده Core i7 است. سیستمی با این پردازنده مناسب نرمافزارها و پردازشهای فوق سنگین است که با سرعت بالای خود هیچ وقت دست شما را توی پوست گردو نمیگذارد.
حافظه RAM بالا برابر با افزایش توانایی کامپیوتر
نکته جالبی که قصد داریم در راهنمای خرید آل این وان به آن اشاره کنیم، این است که هر چه پردازنده سیستم شما قدرتمند باشد اما حافظه RAM آن کم باشد، تاثیری در توانایی سیستم شما نخواهد گذاشت. در واقع حافظه RAM پایین امکان اجرای چندین برنامه به صورت همزمان با سرعت بالا را محدود میکند.
بنابراین بهتر است سعی کنید آل این وانی با RAM بالا خریداری کنید تا هنگام باز کردن چندین برنامه با یکدیگر به ویژه برنامههای سنگین کلافه نشوید. اگر قرار است با آل این وان کارهای سبک انجام دهید، رم 4 گیگابایتی برای شما کافیست اما اگر قرار است چندین برنامه سنگین را باهم بر روی سیستم خود اجرا کنید حداقل رمی که به آن نیاز دارید 8 گیگابایت است.
کارت گرافیک آنبرد یا مستقل ؟
آل این وانها مانند کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپها یا دارای کارت گرافیک آنبرد هستند یا کارت گرافیک مستقل. منظور از کارت گرافیک آنبرد یعنی پردازنده گرافیکی که درون پردازنده اصلی تعبیه شده است. بنابراین حافظه کارت گرافیک آنبرد با پردازنده به اشتراک گذاشته میشود. به همین دلیل آل این وانهایی که دارای کارت گرافیک آنبرد هستند از نظر پردازش گرافیکی خیلی قدرتمند نیستند و تنها جوابگوی انجام کارهای عادی و روزمره هستند.
در صورتی که منظور از کارت گرافیک مستقل، کارت گرافیکی است که دارای یک حافظه مستقل اختصاصی است. بنابراین قدرت آن خیلی بیشتر از کارت گرافیک آنبرد است. به همین دلیل پیشنهاد میشود کاربرانی که قصد دارند پردازشهای گرافیکی سنگین با کامپیوتر آل این وان خود انجام دهند به دنبال آل این وانی با کارت گرافیک مستقل باشند.
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره – پورتها
عجیب نیست که رایانههای همه کارهی میانرده، از نظر تعداد و انتخاب پورتها محدود باشند، بنابراین باید به دنبال دستگاههایی بگردید که پورتهای مختلف از جمله USB-C، تاندربولت، USB 3.0 و HDMI داشته باشند. یک یا دو پورت USB 2.0 اغلب برای اتصال صفحه کلید و ماوس در نظر گرفته شده است و شیارهای کارت حافظه هم میتوانند مفید باند اما در همه وجود ندارند.
محل قرارگیری پورت هم مهم است، زیرا بسیاری از طرحهای همهکاره، همه پورتها را در نقاطی با دسترسی دشوار، مثلا پشت پایهی نمایشگر قرار میدهند. پورتهایی که دسترسی به آنها دشوار است، تقریباً به همان اندازه بد هستند که گویی هیچ درگاهی وجود ندارد چون شما نیاز دارید که بدون تغییر مکان کل سیستم، برای اتصال دستگاههای جانبی به پورتها دسترسی داشته باشید.
یکی از ویژگیهای مفید موجود در بسیاری از رایانههای همه کاره، ورودی HDMI است که به شما امکان میدهد از سیستم بهعنوان یک مانیتور مستقل استفاده کنید. چه آن را بهعنوان مانیتور برای یک کنسول بازی استفاده کنید و چه فقط بهعنوان مانیتور برای رایانههای شخصی جدیدتر، این ویژگی میتواند سالهای زیادی را به عمر یک دستگاه همه کاره اضافه کند که ممکن است فقط برای حدود سه سال رایانهی اصلی شما باشد.
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره – صدا
برای استفادهی حداکثری از موسیقی و فلم، به یک دستگاه با مجموعهای از اسپیکرهای خوب نیاز دارید. بسیاری از تولیدکنندگان رایانههای شخصی با شرکتهای صوتی پیشرفته مانند Bang & Olufsen یا Dolby همکاری میکنند تا کیفیت صدای بهتری عرضه کنند.
سیستمهای دیگر ممکن است دو، چهار یا تعداد بیشتری بلندگو داشته باشند و بسیاری از آنها امکانات کافی برای اتصال اسپیکر خارجی و دریافت صدای بهتر هم دارند.
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره – سرعت بالا در کنار ظرفیت ذخیرهسازی بالا
از مهمترین معیارهای خرید آل این وان که قصد داریم در ادامه راهنمای خرید آل این وان به آنها اشاره کنیم، سرعت بالا و ظرفیت ذخیرهسازی بالا است. درواقع این دو ویژگی، قابلیتهای بسیار مهمی هستند که به هر دوی آنها بر روی سیستم خود در کنار یکدیگر نیاز پیدا میکنید اما چطور میتوان هر دوی این ویژگیها را با هم بر روی یک سیستم داشت؟ در کامپیوترها، لپ تاپها و آل این وانهای جدید برای تداعی کردن سرعت بالا از هارد SSD استفاده میشود. هارد درایوهای 1 ترابایتی نیز ظرفیت بالای ذخیرهسازی را برای کاربر فراهم میکنند.
خوشبختانه در برخی از مدلهای جدید آل این وان از پیکربندی دوگانه درایو ذخیرهسازی استفاده میشود. منظور از پیکربندی دوگانه درایو ذخیرهسازی، استفاده از یک حافظه SSD به همراه یک هارد درایو دیگر مثل یک هارد درایو 500 گیگابایتی، 1 ترابایتی و … است. بنابراین این نوع از آل این وانها سرعت و ظرفیت ذخیرهسازی بالا را همراه با یکدیگر برای کاربر تداعی میکنند. اگر شما هم به سرعت و ظرفیت ذخیرهسازی بالا بر روی کامپیوتر خود نیازمندید، میتوانید کامپیوتر آل این وانی با پیکربندی دوگانه درایو ذخیرهسازی خریداری کنید. البته فراموش نکنید که خرید این نوع از آل این وانها نیاز به بودجه بالایی دارد.
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره – نمایشگر: اندازه و وضوح
اکثر رایانههای همه کاره دارای نمایشگرهایی از ۲۰ اینچ تا ۳۲ اینچ و البته بیشتر در سیستمهای پریمیوم هستند. شما باید از ابعاد کوچکتر از ۲۳ اینچ اجتناب کنید، مگر اینکه بخواهید دستگاه را در یک اتاق یا آپارتمان بسیار کوچک قرار دهید.
اگر بتوانید سیستمهای ۳۰ تا ۳۲ اینچی گرانقیمت بخرید خوب است اما در اغلب کاربردها هزینهی اضافی محسوب میشود. نقطهی مطلوب نمایشگرهای با سایز و قیمت مناسب، در محدودهی ۲۷ یا ۲۸ اینچ قرار دارد.
در حالی که بیشتر مانیتورهای جداگانه، تنها در دو رزولوشن فول اچدی یا ۴K عرضه میشوند، تعداد کمی از سیستمهای All in One نمایشگرهایی با وضوح ۴K ارائه میدهند. برای مثال Apple iMac دارای وضوح ۵K است و مایکروسافت سرفیس استودیو صفحه نمایش ۲۸ اینچی با رزولوشن ۴۵۰۰ در ۳۰۰۰ پیکسل دارد.
راهنمای خرید کامپیوتر همه کاره – سیستم عامل: ویندوز یا MacOS؟
پاسخ به اینکه کدام سیستم عامل برای همه کاره شما بهترین است، بیشتر به محیط سیستم عاملی بستگی دارد که از قبل با آن راحت هستید. اگر اهل مک هستید و به مکبوکها و آیپدها عادت دارید، خرید دستگاه ویندوزی چندان منطقی نیست و بالعکس.
با این حال، یک ویژگی متمایز وجود دارد که شاید بخواهید در نظر بگیرید: لمسی بودن. با وجود آنکه که ویندوز از پشتیبانی لمسی در لپتاپها و رایانههای رومیزی استقبال میکند، اپل پشتیبانی لمسی را محدود به دستگاههای iOS کرده و سیستم عامل MacOS را همچنان بدون سختافزار لمسی نگه داشته است. در نتیجه، هیچ iMac با قابلیت لمسی در دسترس نیست. پس اگر ویژگی لمسی بودن برایتان ضروری است، باید به سیستمهای مبتنی بر ویندوز نگاه کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.