برای اینکه بدانیم یو پی اس چیست و موارد کاربرد یو پی اس (UPS) به چه شکل است باید اطلاعاتی را بدست بیاوریم . در ادامه این مقاله با زینت همراه باشید تا توضیحاتی را درباره یو پی اس دریافت کنید.
یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بی وفقه یا همان منبع برق اضطراری، یا بک آپ باتری، فلای وییل یک دستگاه الکتریکی است که برق اضطراری را زمانی که به طور معمول منبع برق ورودی شبکه برق قطع می شود به بار تحویل می دهد. در واقع یو پی اس علاوه بر محافظت از دستگاههای الکتریکی حساس، ثبات جریان برق تقویتی فراهم می آورد که به آنلاین ماندن برنامه های حساس کمک شایانی مینماید .
یو پی اس UPS با سیستم برق اضطراری یا ژنراتور آماده به کار تفاوت دارد از این جهت که از قطع برق به وسیله یک یا چند باتری متصل و مدار الکترونیکی مرتبط برای کاربرانی که از جریان برق کمتری استفاده می کنند و یا با استفاده از ژنراتورها و فلای وییل برای کاربرانی که از جریان برق بیشتری استفاده می کنند، بهره می برد. زمان عملکرد باتری بیشتر منابع انرژی نسبتا کوتاه است به طور مثال معمولا این زمان، 5 تا 15 دقیقه برای واحدهای کوچکتر می باشد – اما کافی است تا وقت لازم برای آوردن منبع برق کمکی به صورت آنلاین وجود داشته باشد یا دستگاه محافظت شده خاموش باشد.
یو پی اس چیست؟
یو پی اس United Parcel Service به معنی منبع تغذیه بدون وقفه می باشد. یو پی اس منبع تغذیه الکترونیکی است که وظیفه ی اصلی آن تامین بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی می باشد.
یوپی اس ها این انرژی را درون باتری ذخیره میکنند. در واقع سیستم یوپی اس بین برق شهری و دستگاه مصرف کننده قرار گرفته است و علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه، مانع از ورود نویزها و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده می شود. یو پی اس برق مورد نیاز مصرف کننده (مانند:کامپیوترکه تحت تاثیر این نوسانات هستند) را با استفاده از برق ذخیره شده در باتری تامین می کند و باعث میشود که سیستم ما خاموش نشده و به کار خود ادامه دهد. (در کل یو پی اس ها منبع تغذیه الکترونیکی هستند که وظیفه ی اصلی آن ها تامین بدون وقفه ی توان مورد نیاز بار مصرفی می باشد)
طریقه نصب یو پی اس
در هنگام نصب یو پی اس برای این که تعمیر یو پی اس، نگهداری ، نصب آن راحتر صورت پذیرد کابینت آن را و یا خود آن را همیشه با فاصله 100 سانتی متری از کنار دیوار قرار دهید. در کنار یو پی اس لیستی از اقلام و وسایل جانبی وجود دارد. آن ها را بررسی کنید و در صورت کامل نبودن اجزای این لیست می توانید با شرکت ارسال کننده تماس حاصل کنید و موضوع را اطلاع دهید. دمای مکانی که یو پی اس در آنجا نصب میشود بسیار مهم است و بهتر از بین10 تا 40 درجه سانتی گراد باشد.
اگر دما از 40 درجه بالاتر رفت ups به میزان 10 الی 12 درصد در هر 5 درجه سانتی گراد ظرفیت بارش را کاهش می دهد که این ارتباط مستقیم با عمر دستگاه دارد و آسیب پذیر است. یو پی اس و باتری یو پی اس بدور از مکان هایی که در معرض گرد و غبار، رطوبت، دمای گرم قرار گیرد و در یک محیط تمیز با تهویه مناسب برای سیستم ups و بهتر است در داخل کابینت قرار گیرد.
دما دلیل اصلی کاهش طول عمر مفید و میزان کارائی بهتر باطری یو پی اس است. کابینت ها باید دارای محفظه برای تهویه مناسب و همچنین فن خنک کننده باشند تا ups و باطری ups در دمای مناسب 15 الی 25 درجه سانتی گراد کار کنند و دچار مشکل نشود.
معرفی انواع یو پی اس : آنلاین، لاین اینتراکتیو و آفلاین
یوپی اس آنلاین :
از جمله فناوری های مدرنی است که در ساختار یو پی اس مورد استفاده قرار می گیرد.
یو پی اس آنلاین به گونه ای طراحی شده است که باتری درون آن یا در داخل کابینت را شارژ کرده و به این وسیله هنگام قطع برق سراسری، توان خروجی و تامین برق محیط را در حد عالی حفظ می کند. ویژگی فناوری موصوف این است که حفاظت دستگاه های شما را به بهترین وجهی به عهده می گیرد. بنا براین ولتاژ خروجی سیستم همیشه ثابت بوده و هیچ گونه نوسانی در خروجی نخواهد داشت. این فناوری در بخش های صنعت و بیمارستان مصرف بسیاری دارد .
یو پی اس لاین اینتر آکتیو :
لاین اینترآکتیو فناوری دیگری هست که ولتاژ ورودی یو پی اس در ابتدا ازطریق استابلایزر داخلی تثبیت و خروجی با تلرانس حدود ده درصد تامین می گردد و پس از آن که ولتاژ ورودی از میزان مجاز پایین آمد، توان خروجی از طریق باطری تامین و شروع به کار می کند و برق محیط را تامین می نماید. ولتاژی که این دستگاه به دستگاه ها ی تحت بار می رساند به شکل سینوسی و متناوب می باشد. این نوع پو پی اس بیشتر برای تجهیزات شبکه آی تی و بخش اداری مورد استفاده قرار می گیرد.
یو پی اس آفلاین :
یکی دیگر از فناوری های یو پی اس، فناوری آفلاین می باشد. یو پی اس آفلاین از تکنولوژی ابتدایی و ساده ای برخوردار است و معمولاً تنها هنگام قطع برق مورد استفاده قرار می گیرد.
تکنولوژی یو پی اس آفلاین در مقایسه با تکنولوژی سایر سیستم های یو پی اس ، برقی با کیفیت پائین تر را ارایه می دهد.
موارد کاربرد یو پی اس (UPS)
یو پی اس ها دستگاه هایی هستند که در شرایط مختلف کاربردهای متفاوتی دارند. در ادامه به بعضی از این کاربردها اشاره خواهیم کرد:
1- کاربرد یو پی اس (UPS) در صنعت برق
از یو پی اس در کارخانجات صنعتی، مخابرات، خودرو سازی، پالایشگاه، پتروشیمی، بیمارستان ها و مراکز درمانی، مناطق حساس و مناطق صنعتی و … نسبت به میزان مصرف کننده و مدت زمان پشتیبانی از ups های مختلف استفاده میشود.
استفاده از دستگاه های یوپی اس در بیمارستانها وکارخانجات و مخابرات بسیار ضروری میباشد چرا که قطع برق و نوسانات حاصل از آن می تواند ضررهای جبران ناپذیری به بار آورد.
2- کاربرد یو پی اس (UPS) در ادارات
با توجه به نیاز ضروری در ادارات جهت حفظ اطلاعات و آسیب ندیدن آنها استفاده از دستگاه یو پی اس یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و وجود آن در ادارات لارک و ضروری می باشد
سیستم های بانکی به منظور ارائه خدمات بهتر و سریعتر به مشتریان و همچنین برقراری ارتباط بین شعب و ارتباط با سرور بانک مرکزی و همچنین استفاده از تجهیزات الکترونیکی پیشرفته، حساس و گران قیمت باید از سیستم ups استفاده کنند تا در صورت نوسانات برقی در شبکه برق و قطع کلی این تجهیزات از خطر دور بمانند و به سهولت به فعالیت خود دهند.
3- کاربرد یو پی اس (UPS) در ساختمان و منازل مسکونی
در منازل هم با توجه به میزان مصرف می توان از یو پی اس های کوچک استفاده نمود از موارد استفاده آنها در منزل می توان به تامین روشنایی و تامین برق تجهیزات الکترونیکی تلویزیون، کامپیوتر و پکیج ها اشاره کرد همانطور که اشاره شد. نوسانات ناگهانی برق شهرباعث آسیب رساندن به وسایل برقی می شود که در صورت استفاده از UPS این آسیب ها به حداقل می رسد.
4- استفاده از یو پی اس در پکیج های خورشیدی
با توجه به نیاز جامعه به ذخیره و صرفه جویی در انرژی برق، بیش از پیش به انرژی خورشید احساس نیاز می شود. سیستم های خورشیدی خود شامل تجهیزاتی متفاوت هستند که از آن جمله می توان به پنل خورشیدی و یو پی اس یا اینورتر اشاره نمود. استفاده از یوپی اس در این سیستم ها علاوه بر اطمینان از برق می تواند از نظر هزینه و قیمت نیز بسیار به صرفه باشد.
5- کاربرد یو پی اس (UPS) در سیستم های امنیتی
استفاده از یو پی اس در سیستم های امنیتی، دزدگیر، دوربین های مدار بسته، دوربین های امنیتی و … امری کاملا ضروری است. معمولا مجرمان برای به نتیجه گرفتن سریع در کارهای شوم خود اقدام به قطع سیستم برق کلی مجموعه های حساس می کنند تا در این صورت سیستم های امنیتی و حفاظتی از کار بافتد که با وجود سیستم های یو پی اس این کار غیر ممکن است.
همه کسب و کارهای حساس و همچنین کسب و کارهایی که کارشان برایشان از اهمیت بالایی برخوردار است و از سیستم های الکترونیکی استفاده می کنند باید برای ادامه فعالیت لوازم الکترونیکیشان در امنیت و آرامش از سیستم یو پی اس استفاده کنند. این روزها حتی در منازل و مغازه کوچک هم از ups استفاده می شود.
6- یو پی اس برای مراکز داده
- دیتاسنترها به مجموعه ای سرویس دهنده های گفته میشود که وظیفه ذخیره و نگهداری و پشتیبانی از اطلاعات و داده ها را به عهده دارند.
- دیتاسنترها باید به صورت 24 ساعته و بدون وقفه کار کنند تا تبادل اطلاعات به راحتی و با کارایی بیشتر صورت بگیرد.
- با توجه به حساسیتی که در اتاقهای سرور و دیتاسنتر ها وجود دارد سرورهای کامپیوتری اگر به دلیل قطعی برق و یا نوسانات از کار بافتند ممکن است در فعالیت هزاران کاربر خلل ایجاد شود و حتی اطلاعات پاک گردد.
- استفاده از یو پی اس ها در این مکان ها به دلیل حساسیت بالای استفاده از اطلاعات، سرور ها و تجهیزات شبکه لازم و ضروری است.
- یو پی اس این امکان را فراهم می کند تا تجهیزات اتاق سرور (دیتاسنتر ها، هارد ها، زیر ساخت های ارتباطی، سرویس های تحت شبکه و …) از خطرات ناشی از قطعی برق و نوسانات برق مسون بمانند.
7-یو پی اس برای سیستم دوربین مدار بسته
یو پی اس دوربین مدار بسته : یکی از اجزای اصلی سیستم های مدار بسته استفاده از یو پی اس در محل نصب و محل قرار گیری دوربین است. یکی از نکات مهم استفاده از منبع تغذیه بی وقفه در سیستم های مدار بسته و سیستم های حفاظتی انتخاب یو پی اس مناسب و کاراست تا نیاز های ما را برطرف کند و بسته به تعداد دوربین ها و دستگاه های ضبط کننده یا dvr و همچنین میزان تغذیه انرژی در ساعات مختلف متفاوت است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.