دستگاه pdu چیست؟

pdu

دستگاه pdu چیست؟ دستگاه PDU مخفف Power Distribution unit دستگاهی جهت مدیریت توزیع برق می باشد که دارای یک ورودی و خروجی های متعددی می باشد که اغلب در داخل رک و جهت تغذیه برق سرورها و تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به افزایش سرور ها و تعداد تجهیزات شبکه در مراکز داده و اتاق های سرور استفاده از PDU ها امری ضروری در جهت مدیریت ظرفیت برق مصرفی تجهیزات شبکه می باشد برای بررسی بیشتر تا انتها همراه زینت باشید.

دستگاه Power Distribution Unit چیست ؟

دستگاه pdu چیست؟ PDU دستگاهی جهت مدیریت توزیع برق می باشد که دارای یک ورودی و خروجی های متعدد برق است ، که اغلب در داخل Rack و جهت تغذیه برق سرورها و تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به افزایش سرورها و تعدد تجهیزات شبکه در مراکز داده و اتاق های سرور استفاده از PDU ها امری ضروری درجهت مدیریت ظرفیت برق مصرفی تجهیزات شبکه می باشد.

قابلیت های دستگاه pdu چیست؟

  1. اداره و بهره وری بهتر از توان برق را جهت مراکز داده فراهم میکنند .
  2.  می توان ترتیب و برنامه ای جهت روشن و خاموش کردن تجهیزات متصل به آنها را فراهم نمود .
  3.  می توان از افزایش بار مصرفی برق در دستگاه های متصل به آن قبل از اینکه دستگاهی Fail شود ، با خبر شد و از بوجود آمدن آن رخداد جلوگیری کرد .
  4. برخی از آنها دارای یک صفحه Display جهت نمایش مقدار برق و شاخص های آن هستند و از طریق ابزارهای مدیریتی بوسیله پروتکل SNMP می توان مدیریت کرد.

انواع رایج دستگاه pdu چیست؟

PDU های ساده برای مشاغل کوچک مفید هستند، اما مراکز داده باید روی PDU های پرقدرت سرمایه گذاری کنند. این PDU ها می توانند قدرت کافی برای شرکت های بزرگ را تحمل کنند و می توان با ترکیب کردن آنها سیستم های PDU بزرگتری را با اتصال رک ها به یکدیگر ایجاد کرد. هرچه PDU هوشمندتر باشد، سرمایه گذاری بهتری انجام می شود و شانس شما برای صرفه جویی در مصرف انرژی، بهره وری و نگهداری بیشتر است.

PDU های نصب شده روی رک، یا PDU های هوشمند، مستقیماً با یک رک تجهیزات کار می کنند و جریان برق سوئیچ ها، سرورها و بقیه دستگاه های مرکز داده شما را نظارت می کنند. آنها برای متعادل کردن بارهای قدرت بزرگ و محافظت در برابر نوسانات الکتریکی ضروری هستند و معمولاً 48 تا 58 سانتی متر عرض دارند. هر PDU نصب شده روی رک شامل یک نمایشگر سه فاز برای اشتراک برق دستگاه در کنار ابزارهای مدیریت از راه دور پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) است.

دستگاه pdu چیست؟

چگونه می‌توان PDU مناسب انتخاب کرد؟

بسته به اندازه مرکز داده شما، تعیین اندازه PDU که باید انتخاب کنید آسان نیست. همانطور که کامپیوتر به قدرت بیشتری نیاز دارد و کسب و کار شما همچنان به رشد خود ادامه می دهد، به یک PDU نیاز دارید که بتواند خواسته های شما را برآورده کند. هنگام تعیین PDU مناسب برای تلاش های آتی مرکز داده باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت:

1. نوع و مقدار دوشاخه: تعیین PDU مناسب برای محیط شما با شناسایی نوع دوشاخه خروجی مورد نیاز و انتخاب تجهیزات IT مناسب برای رک شما شروع می شود. PDU شما باید خروجی های C-13 و C-10 بیشتری از آنچه در ابتدا نیاز دارید داشته باشد تا امکان توسعه تجهیزات آینده را فراهم کند.

2. ظرفیت برق: پس از اینکه تجهیزاتی را که قرار است با PDU متصل کنید، مشخص کردید، باید ظرفیت برق مورد نیاز برای هر رک IT را تخمین بزنید. بسیاری از تولیدکنندگان PDU ماشین‌حساب‌های آنلاینی را ارائه می‌کنند که به شما امکان می‌دهد به طور دقیق میزان مصرف برق لازم برای پیکربندی‌های الکترونیکی خاص را تخمین بزنید.

3. نوع دوشاخه و توزیع برق: در مرحله سوم، شما باید یک محاسبه دقیق برای توزیع توان ردیف PDU خود بر اساس ولتاژ آن انجام دهید. تعیین کنید که یک رک به برق تک فاز یا سه فاز نیاز دارد و طرح توزیع را مشخص کنید.

4. فرم، فاکتور و نصب: در مرحله آخر، شما باید ضریب فرم PDU و گزینه‌های نصب را انتخاب کنید و یک منبع تغذیه اضافی ارائه دهید که در صورت خرابی سیستم اصلی شروع به کار کند. سپس، PDU ها را در پشت رک سرور خود با پریزهایی که به راحتی در دسترس هستند نصب کنید.

برخی مزایای استفاده از دستگاه pdu چیست؟

توسط دستگاه PDU میتوان قبل از خرابی تجهیزات به علت افزایش بار، توسط مکانیزم به کار رفته در آن باخبر شد و از اتفاقات دیگر جلوگیری کرد.
PDU این امکان را می دهد که برنامه ای برای خاموش و روشن کردن تجهیزات متصل به آن ایجاد و برنامه ریزی کرد.
در بعضی از مدلهای PDU صفحه نمایشی قرارگرفته است که مقدار ورودی خروجی برق  و شاخص های مربوطه مشخص شده است و می توان در یک پروتکل امن آن را مدیریت کرد.
به علت پشتیبانی پروتکل SNMP توسط بسیاری از دستگاه های پی دی یو ، این امکان وجود دارد که توسط کنترلرهای نرم افزار و ابزاری مانند Hyper terminal و با استفاده از MIB ارائه شده توسط کمپانی سازنده، عملکرد دستگاه را تحت نظارت قرار داد.

PDU هوشمند

هنگامی که بحث مدیریت تخصیص فضای فیزیکی دیتاسنتر مورد بحث قرار می گیرد باید محاسبات دقیقی را انجام داد. ارائه دهندگان خدمات فیزیکی، پهنای باند و زیرساخت، برق را مدیریت می کنند و این در حالی است که اجاره کننده ها سرورها را اداره و مدیریت می کنند. هیچ همپوشانی بین این دو کار وجود ندارد.

پس از این ماجرا، برق هوشمند پا به میدان گذاشته و همه چیز را تغییر خواهد داد.
بسیاری از سیستم های مدیریت تخصیص فضا از سیستم هوشمند و ماژول توزیع برق استفاده می کنند تا به طور مداوم مقدار تغییرات در  معیارهای مصرف برق را بررسی کنند که پس از آن می توانند با مشترکان به اشتراک بگذارند. نتیجه این اقدام ارائه این مستندات دقیق برای اهداف دیگر  را به همراه دارد. اقداماتی که می تواند در برآورد هزینه و نوع مصرف در کسب و کارها بسیار استراتژیک باشد.

فرصت های صرفه جویی هزینه

مانیتورینگ راه دور برق می تواند فرصت ویژه ای برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها می باشد. با استفاده از این دستگاه ها می توان مقدار مصرف برق را اندازه گیری کرد و برای ساخت سرورها و دیتاسنترهای جدید از این آمار استفاده نمود.
امکان غیر فعال سازی از راه دور PDU یک عامل ارزش افزوده برای کاربران است، که از طریق مدیریت مصرف برق، صدها دلار را به صورت سالیانه برای آن ها پس اندازمی کند.

با توجه به حجم بالای دستگاه های نصب شده در رک ها و اهمیت بالای تامین نیروی برق مصرفی این دستگاه ها و باتوجه به عدم نیاز به کنترل از راه دور دستگاه‌های نصب شده در Rack و به منظور پاسخگویی به نیاز مدیران محترم  IT شرکت TEK DATA اقدام به تولید دستگاه PDU با آخرین استانداردهای روز دنیا و کیفیت بالا نموده است.

دستگاه pdu چیست؟

مقایسه PDU ها با نوارهای برق 

واحدهای توزیع برق (PDUs) مانند نوارهای برق بزرگ به نظر می رسند – آنها دارای پریزهای متعدد برای اتصال تجهیزات فناوری اطلاعات در مرکز داده هستند. با این حال، PDU ها از چند جهت با نوارهای برق متفاوت هستند.

  • تعداد و نوع پریزها

یک نوار برق می تواند از دو پریز تا 20 یا بیشتر داشته باشد. اکثر آنها پریزهای NEMA 5-15R “استاندارد” دارند، اما ممکن است انواع دیگری نیز داشته باشند.

PDUهایی که به صورت افقی در یک قفسه یا کابینت نصب می شوند معمولاً دارای 8 تا 16 خروجی هستند، در حالی که آنهایی که به صورت عمودی نصب می شوند می توانند 40 یا بیشتر داشته باشند. PDU ها معمولاً پریزهای مختلفی را برای پشتیبانی از انواع مختلف تجهیزات فناوری اطلاعات ارائه می دهند.

  • ظرفیت توان

اکثر نوارهای برق دارای ظرفیت نامی 15 تا 20 آمپر هستند. PDU ها می توانند از آمپراژ بالاتر پشتیبانی کنند و دارای قطع کننده های مدار داخلی برای محافظت از سیم کشی مدار انشعاب هستند.

  • طول سیم برق

طول کابل های برق از یک پا یا کمتر تا 25 فوت یا بیشتر متغیر است. الزامات UL، کابل های برق PDU را به 15 فوت محدود می کند، زیرا بار سنگین تر توسط این واحدها پشتیبانی می شود.

  • گزینه های نصب

برخی از نوارهای برق دارای زبانه هایی برای نصب روی دیوار یا قفسه سرور هستند، اما اکثر آنها فقط روی زمین یا قفسه قرار می گیرند. PDU های Rackmount برای اتصال به قفسه یا کابینت، چه به صورت افقی مانند تجهیزات فناوری اطلاعات و چه به صورت عمودی در پشت قفسه طراحی شده اند.

  • حفاظت از موج

برخی از نوارهای برق برای کاهش خطر آسیب رساندن ولتاژ به تجهیزات الکترونیکی، حفاظت از نوسانات را فراهم می کنند. آیا PDU ها دارای حفاظت از نوسانات هستند؟ به طور کلی، PDU ها حفاظت از نوسانات را ارائه نمی دهند. با این حال، آنها حفاظت اضافه بار و توانایی توزیع کارآمد نیرو را فراهم می کنند. مراکز داده معمولاً برای محافظت از تجهیزات حساس فناوری اطلاعات در برابر صاعقه و نوسانات برق نیاز به برقگیرهای جداگانه دارند.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه