سیستم اینرو Inrow به چه سیستمی می گویند؟

سیستم اینرو Inrow

یکی از مهم ترین نکات در مراکز داده دفع حرارت تولیدی توسط تجهیزات است. که بسته به حجم دیتاسنتر از چیلر و یا خنک کننده های ایستاده. و یا کف زن برای خنک کردن کلی محیط دیتاسنتر استفاده می کنند. که به آن سیستم تهویه مراکز داده گفته می شود. آن ها تجهیزات بسیار خوب و کارآمدی هستند. چرا که می توانند دما و رطوبت را به وسیله نوع مدار خود (گاز یا آب خنک) کنترل کنند. و شرایط را برای بهینه سازی دیتاسنتر آماده می کنند. با زینت همراه باشید تا بیش تر در مورد سیستم اینرو Inrow به شما اطلاع رسانی کند.

انواع سیستم اینرو Inrow

این سیستم های خنک کننده در دونوع آبی و گازی موجود می باشند و در واقع نوع آبی آن را  به سختی در در دیتا سنتر هایی که دارای شیلد الکترومغناطیس هستند استفاده کرد .

سیستم اینرو Inrow آبی

در نوع آبی سیستم های خنک کننده in row، آب در چیلر سرد می‌شود و بعد از خروج از چیلر دمای آب به حدود 10 درجه میرسد. برای گردش این آب سرد در کویل‌های آبی تجهیزات خنک کننده In Row به وسیله پمپ ها وارد اتاق سرور می‌شود. هنگامی که هوای گرم درون اتاق سرور از روی این کویل‌ها رد می‌شود کاملا خنک میشود و به سمت سرور ها فرستاده می‌شود تا تجهیزات IT را خنک کند. آبی که توسط دمای بالای دیتاسنتر گرم شده است نیز توسط چرخه ی آبی دیتاسنتر به سمت چیلر های مراکز داده میرود و دوباره توسط آنها خنک میشود و این چرخه ادامه پیدا میکند.

سیستم اینرو Inrow

سیستم اینرو Inrow گازی

نوع گازی سیستم خنک کننده اینرو معمولا در دیتاسنتر و مراکز داده با ظرفیت پایین مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم های خنک کننده in row گازی قابلیت تنظیم دمای ۱۸ الی ۳۰ درجه سانتیگراد جهت خنک سازی سرورها را دارا اند.

سیستم خنک کننده InRow  دارای استهلاک بسیار پایین میباشد و شما خیلی راحت میتونید به این سیستم اعتماد کنید و اگر به صورت صحیح  از آن ها نگهداری شود ، می توانند تا سالهای بسیار طولانی، سرمایش مرکز داده را تامین نمایند. خنک کننده InRow دارای قابلیت مانیتورینگ و کنترل از راه دور را نیز دارا است و همچنین تمام قطعات سیستم سرمایشی InRow قابل تعویض می‌باشند.

هر کدام از سیستم ها  از یک کندانسور  تغذیه می شوند و در بین رک ها قرار می گیرند و با هدایت هوای سرد به جلو، باعث تعدیل دمای هوای رک های ردیف مقابل می شوند. سیستم InRow  سرمای تولید شده را به جلو و داخل راهروی سرد هدایت می کند.

دما و رطوبت استاندارد دیتاسنتر

طبق استاندارد BICSI کمترین دما برای فضای اتاق سرور 18 درجه سانتیگراد، بالاترین دما 27 درجه سانتیگراد، کمترین رطوبت 30 درصد و بالاترین درصد رطوبت 60 درصد می باشد.

سرویس و نگهداری سیستم های خنک کننده inrow نیاز به تخصص کافی افراد، داشتن قطعات یدکی اورجینال و نرم افزار های مربوطه دارد و انتخاب یک تیم حرفه ای جهت انجام امور فوق، عملکرد صحیح و امنیت دیتاسنتر را تضمین خواهد کرد.

یکی از دستگاههای مخصوص تولید سرما در مراکز داده اینروها  ( ( in rowهستند . این دستگاهها در بین رک ها قرارمیگیرند.که در دو نوع آبی (chilld water) و انبساط مستقیم (DX)تولید میگردد.

این دستگاهها قابلیت هوا دهی به صورت روبرو زن و پهلو زن را قادر میباشند.

در دستگاههای آبی یا چیلد واتر ، آب خنک تولید شده توسط چیلر وارد دستگاه گردیده و در کویل آب سرد جریان پیدا میکند. هوای گرم به وسیله یک گروه فن از روی آن عبور داده میشود .بدینوسیله سرمای کویل اینرو باعث خنک شدن هوای گرم ورودی میگردد.

در دستگاههای انبساط مستقیم یا دی ایکس یک کویل اوپراتور گازی قرار دارد و به وسیله یک سیکل برودتی کمپرسوری ،سرما سازی صورت میپذیرد.

هر دوی این دو نوع اینرو را میتوان به صورت راهرو گرم و سرد نصب کرد و همه آنها را هم به  صورت مستقل و  هم گروهی کنترل کرد.

گروه بودن  بدین معناست که هر کدام علاوه بر مستقل بودن میتوانند به صورت گروهی هم با تغییر ظرفیت با گرمایی ،ظرفیت سرما سازی نیز تغییر یابد.

در زمان طراحی راهرو ،آن را بر اساس راهرو سرد و گرم طبقه بندی میکنند.

هر کدام از اینرو های توضیح داده مزایا و معایبی دارند که به اصلی ترین آنها اشاره میگردد.

  • فرآیند سرما سازی در اینرو DX به صورت مستقل میباشد و در صورت خرابی ،قسمتی از ظرفیت از دسترس خارج میشود.ولی در اینرو آبی در صورت خرابی چیلر (مولد آب سرد) باعث به وجود آمدن بحران در دیتا سنتر میشود.
  • اینرو DXمحدودیت اجرای لوله کشی در فواصل بالای 30 متر را دارا میباشد در صورتی که در دستگاههای آبی هیچ محدودیتی برقرار نمیباشد.
  • در زمان قطع برق تا زمان در مدار قرار گرفتن دیزل ژنراتور ها ،امکان تولید سرما در دستگاههای دی ایکس وجود ندارد ولی در دستگاههای آبی به وسیله یک منبع ذخیره آب سرد و اتصال یوپی اس ها به پمپ ها میتوان از 5 تا 15 دقیقه زمان زمان یرما سازی بدون چیلر ، استفاده کرد.
  • در مراکز داده بزرگ بهتر است به جهت تعمیرات آسان و ارزان تر ، از سیستم آبی بهره برد.زیرا سیستم های دی ایکس در دراز مدت استهلاک بالا و هزینه بری دارند.

سیستم اینرو Inrow

در این روش باید چند نکته را در نظر داشته  باشیم

  • کولرهای اسپلیت در روند کولینگ اتاق سرور برای کاربردهای صنعتی و یا دائمی طراحی نشده‌اند، بنابراین روشن نگهداری آن‌ها امری بسیار خطرناک است چرا که خستگی ایجاد شده در این کولرها در دراز مدت عمر کولرها را کاهش داده و می‌تواند منجر به از کار افتادگی زودهنگام کولر گردد.
  •  کولرهای اسپلیت به دلیل آنکه برای کار در زمان طولانی طراحی نشده‌اند، اگر برای کاربردهای صنعتی مانند خنک نگه داشتن اتاق سرور استفاده می‌شوند، باید همیشه دارای یک کولر پشتیبان رزرو باشند، تا کولر پشتیبان با سیستم کنترل اتاق سرور در شرایط بحرانی افزایش دما و یا خرابی کولر اول فعال گردد.
  •  برای آنکه حداقل خستگی در کولرها ایجاد گردد، به ازای هر 8 ساعت کار، باید جای کولر فعال با کولر پشتیبان تعویض گردد و این مقوله نیز جزو وظایف سیستم کنترل اتاق سرور و بخشی از  کولینگ اتاق سرور است، که در صورت انتخاب درست سیستم می‌توان از قابلیت‌های آن برای کنترل کولرها همراه با سیستم درایو قدرتی بهره‌مند شد.
در هر صورت نباید هیچگاه اتاق‌های سرور را بدون وجود کولر اسپیلیت تجهیز نمود. چرا که در این صورت باید منتظر یک اتفاق در اثر از کار افتادگی کولر و خرابی تجهیزات اتاق سرور باشیم.

نکته1: در بحث کولینگ اتاق سرور ظرفیت کولرهای اتاق سرور را همیشه یک پله بیشتر از مقدار محاسبه شده در نظر بگیرید تا کولرها در شرایط بار زیاد کار کنند و امکان توسعه شبکه تا حدودی وجود داشته باشد.
نکته2:در قرارگیری مکان کولرها این نکته رعایت شود که هیچ‌گاه پنجره‌ها رو به روی هم قرا نگیرد چرا که پرتاب باد هر کولر روی کولر روبه رو اثر منفی می گذارد و آن را زودتر از دمای مطلوب خاموش می نماید.

روش خنک کردن اتاق سرور به شیوه فوق مرسوم‌‌ترین روش در ایران است و می توان اتاق‌های سرور تمامی شرکت‌های کوچک و متوسط را نامبرد که با این شیوه کولینگ انجام می دهند.

هشدار مهم :در روش خنک سازی یا کولینگ اتاق سرور با سیستم کولرهای اسپیلیت بخاطر غیر قابل اعتماد بودن این کولرها حتما باید از یک سیستم هشدار دهنده دمای اتاق سرور بهره برد تا در شرایط بحرانی بتوان از طرق مختلف اپراتور سیستم را در جریان اتفاقات قرار داد و گرنه امکان تحمیل خسارات میلیونی یا میلیاردی به مجموعه بسیار زیاد است.

وقوع آتش‌سوزی در اتاق‌های سرور بدترین اتفاق ممکن در این اتاق‌ها است که باعث از بین رفتن تمامی تجهیزات و اطلاعات داخل اتاق شده و سرمایه مالی و اطلاعاتی بزرگی را با خود نابود می نماید جلوی این اتفاق را می توان به سادگی  با استفاده از یک سیستم اعلام حریق اتاق سرور با هزینه ای بسیار ناچیزتر از قیمت تجهیزات اتاق سرور گرفت.

مدیر سایت