مزایای خرید رک شبکه

مزایای خرید رک شبکه

دنیای شبکه دنیای بسیار گسترده ای است و هر روزه به پاس پیشرفت های پیاپی اینترنت، شاهد عرضه تجهیزات مختلف به آن هستیم. یکی از انواع تجهیزات شبکه که استفاده از آن نقش بسیار مهمی دارد، رک شبکه است. در واقع استفاده از انواع رک باعث می‌شود تا بتوانید از تجهیزات مهم شبکه به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و نقش مهمی برای کارکرد شبکه دارد.در این بین یکی از سوالات بسیار مهمی که کاربران مطرح می‌کنند این است که رک شبکه چیست و مزایای خرید رک شبکه چیست تا به چه نکاتی توجه داشت؟

به منظور پاسخ به این سوال بسیار مهم با ما در همراه باشید تا به بررسی راهنمای خرید رک شبکه پرداخته و شما را با نکات مهم در خرید رک شبکه آشنا کنیم.

معرفی رک شبکه

قبل از راهنمای خرید رک، اجازه بدین اول به طور خلاصه بگیم رک شبکه چیست؟ چه کاربردی داره و چرا باید از این وسیله در راه‌اندازی شبکه استفاده کنیم. رک شبکه یک محفظه‌ فلزی بزرگه که با اندازه‌های مختلف تولید میشه. همه‌ رک‌ها یک استاندارد دارن که اون رو با یونیت می‌شناسن. یونیت عددی مشخص از ارتقاع رک هستش که تجهیزات سرور و شبکه در اون جا می‌گیره. همه‌ تجهیزات شبکه این استاندارد رو رعایت می‌کنن. مثلا لایت پنل اندازه‌ 1 یونیتی داره یعنی 1 یونیت از فضای رک رو اشغال می‌کنه. رک پذیرای انواع تجهیزات شبکه مثل روتر، سوییچ، کامپیوتر و هارد درایوه که با این کار فضای بیشتری ایجاد میشه و سرور منظم‌تر میشه.

دلایل استفاده از رک

رک شبکه مزایای زیادی داره و استفاده از اون قطعا توصیه میشه. این مزایا عبارت‌اند از:

  • محافظت از سخت‌افزارها و تجهیزات شبکه: تجهیزات شبکه گرونن و ارزش بالایی دارن. از اون مهم‌تر، این تجهیزات از اطلاعاتی مهم و حیاتی نگهداری می‌کنن و اگه صدمه ببینن ممکنه جبران‌ناپذیر باشه. اما رک از این تجهیزات در برابر عوامل مخرب محیطی و ضربه‌های احتمالی محافظت می‌کنه.
  • افزایش امنیت: تجهیزات شبکه و سرور به همون دلایلی که اشاره شد ممکنه از جانب دزدها و افراد خراب‌کار تهدید بشه. رک شبکه از این تجهیزات به نحو احسن در برابر افراد سودجو و خراب‌کار محافظت و امنیت شبکه رو برقرار می‌کنه.
  • مدیریت آسان شبکه: با رک شبکه، تجهیزات شبکه منظم‌تر کنار هم قرار می‌گیرن. این نظم بیشتر باعث میشه مدیریت سخت‌افزارها، سرور و شبکه آسون‌تر باشه. علاوه‌ بر این نظم، رک شبکه دسترسی به سخت‌افزارها رو آسون‌تر می‌کنه.
  • سرعت بخشیدن به پروسه‌ تعمیر: در صورت خراب شدن سخت‌افزارها، رک شبکه به دلیل منظم‌تر کردن تجهیزات شبکه، روند و پروسه‌ تعمیرات رو بهبود می‌بخشه. این موضوع باعث میشه سرور به سرعت احیا بشه. در ادامه موارد مهم در راهنمای خرید رک بررسی می‌کنیم.

مزایای خرید رک شبکه

مزایای خرید رک شبکه

1- مزایای خرید رک شبکه: استفاده از رک در شبکه و تاثیر آن در افزایش کارایی

یکی از نکات مهم برای این که سرور شما به درستی عمل کند، کنترل جریان هوا خواهد بود. اگر چیزی مانع رسیدن هوا به سرور شما شود، درجه حرارت سرور افزایش پیدا کردخ و موجب کاهش شدید کارایی سرور خواهد شد.

امکان دارد شما سرور خود را روی میز کار خود قرار دهید و بگویید که احتیاجی به رک سرور ندارید.

در این حالت نیز همیشه این امکان وجود دارد تا کیس سرور به سمت دیوار حرکت کند و یا وسیله دیگری مانع از رسیدن هوا به کیس سرور شود.

رک‌های سرور به صورتی طراحی شده‌اند تا سرورها و دیگر تجهیزات شبکه را به طور امن در خود نگه دارند و مناسب‌ترین شرایط را برای رساندن حداکثر جریان هوا به کیس سرور به وجود بیاورند.

بنابراین اگر کنترل جریان هوا جزء اولویت‌های شما است رکی را تهیه کنید که سیستم خنک کننده مناسبی داشته باشد.

2-مزایای خرید رک شبکه :استفاده از رک در شبکه و تاثیر آن در سهولت تعمیر و نگهداری تجهیزات

اگر شما سرورها و دیگر تجهیزات شبکه خود را در رک سرور نگهداری کنید، به سادگی قادر خواهید بود تا سرویس‌های مورد نیاز تجهیزات شبکه فوق را انجام دهید.

( تعمیر و نگهداری ساده ) همین‌طور تجهیزات شبکه در فضای مناسب خود قرار داده شود و یا کابل‌های شبکه بدون این که در هم گره بخورند، به درست‌ترین شکل ممکن سازماندهی و آرایش خواهند شد. اغلب اوقات رک‌های شبکه دارای چرخ هستند.

در این حالت مدیرشبکه به سادگی این توانایی را دارد که به سرورها و دیگر تجهیزات شبکه دسترسی پیدا کند و وظایف خود را به نحو احسن و به سادگی انجام دهد.

این دسترسی ساده موجب راحتی در ارائه سرویس‌های پیشگرانه تجهیزات شبکه شده و در نتیجه کارایی تجهیزات و طول عمر آن‌ها افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

3- مزایای خرید رک شبکه : استفاده از رک در شبکه باعث افزایش امنیت می شود

آیا همه اشخاص در شرکت شما، دسترسی کامل به تمام تجهیزات شبکه همانند سرور ها، سوئیچ‌های شبکه، تجهیزات فیبر نوری و … را دارند؟

اگر این طور است و شما با مشکلات متفاوتی روبرو شده‌اید و قصد کنترل این دسترسی‌های غیر مجاز به تجهیزات شبکه را دارید، بنابراین شما باید برای مجموعه تحت مدیریت خود، یک رک شبکه تهیه کنید.

توجه داشته باشید که در بازار رک‌های گوناگوني بویژگی‌های متفاوت وجود دارند. این که کدام مدل برای اتاق سرور شما مناسب‌تر است را شرایط فعلی و توسعه‌های احتمالی شرکت شما، مشخص می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم تا قبل از خرید رک با یک کارشناس مجرب حتما مشورت کنید.

مزایای خرید رک شبکه

4- مزایای خرید رک شبکه : ا استفاده از رک در شبکه ، مدیریت فضای اتاق سرور را بهبود دهیم 

اگر تعداد سرورها و تجهیزات شبکه موجود در اتاق سرور شما زیاد است و از طرفی شما قصد ندارید که از رک استفاده کنید، به طور قطع احتباج به یک اتاق سرور بزرگ خواهید داشت که در آن پراکندگی و بی‌نظمی بسیاری را شاهد خواهید بود.

مسلما مدیریت چنین اتاق سروری بسیار سخت، زمان بر و وقت گیر است. درصورتی که اگر از رک استفاده کنید از حداقل فضای اتاق سرور خود، حداکثر استفاده را خواهید برد و سرورها و تجهیزات شبکه زیادی را با مناسب‌ترین آرایش و مطلوب‌ترین سطح دسترسی در اختیار خواهید داشت.

بنابراین می‌توان گفت که با کمک رک‌ها می‌توان فضای یک اتاق سرور یا دیتاسنتر کوچک را بزرگ کرد و در هر متر مربع 10 سرور 4 یوینت یا 40 سرور یک یونیت را نصب و مدیریت کرد.

انواع رک شبکه

به‌طور کلی، رک‌های شبکه در دو نوع اصلی رک دیواری و رک ایستاده تولید می‌شوند. هرکدام از اون‌ها برای یک سطح کاری مناسبن. در ادامه به بررسی این دو نوع می‌پردازیم:

رک دیواری

رک دیواری اندازه و ابعاد کوچکی داره و در شبکه‌های کوچک و محلی یا شبکه‌های خانگی استفاده میشه. البته می‌تونین از رک دیواری در قسمتی از شبکه‌های بزرگ هم استفاده کنین. رک دیواری برای افرادی مناسبه که فضای کمی در اختیار دارن. این نوع رک اندازه‌ای بین 4 تا 12 یونیت داره و عمق اون چیزی بین 35 تا 60 سانتی‌متره. یک نوع رک خاص با اسم DVR نیز تولید میشه که برای قرار دادن تجهیزات شبکه‌ دوربین‌های مداربسته قابل استفاده هست.

رک ایستاده

رک‌های ایستاده، بزرگن و می‌تونن حجم زیادی از تجهیزات شبکه و سرور رو داخل خودشون جا بدن. این نوع رک روی زمین قرار می‌گیره و فضای زیادی رو اشغال می‌کنه. البته رک ایستاده تجهیزات شبکه رو منظم‌تر کرده و باز هم کلی فضای خالی ایجاد می‌کنه. رک‌های ایستاده متنوع هستن و حق انتخاب خریدار رو زیاد می‌کنن. این رک معمولا در اندازه‌های 12 الی 47 یونیتی تولید میشه که عمقش بین 60، 80 یا 100 سانتی‌متره. یک نوع خاص از رک ایستاده وجود داره که به رک لابراتواری معروفه. این رک 2 ستونه یا 4 ستونه ‌است و در مراکز مخابراتی و تلویزیونی استفاده میشه.

تعداد یونیت و عمق رک شبکه

یونیت واحد اندازه‌گیری ارتفاع رکه. این واحد جزو استانداردهای رک شبکه و تجهیزات شبکه محسوب میشه چراکه تجهیزات شبکه و سرور در آخر داخل رک قرار می‌گیرن. به‌عنوان مثال یک رک دیواری 9 یونیتی فقط توانایی جا دادن تجهیزات شبکه تا 9 یونیت رو داره. هر یونیت برابر 1.75 اینچه. در خرید یک رک، عمق اون رو هم بررسی کنید. عمق رک موقعی مهم میشه که می‌خوایم تجهیزات شبکه رو داخلش جا بدیم.

متعلقات رک شبکه

هر رک با یک‌سری تجهیزات جانبی به اسم متعلقات رک شبکه تولید میشه که وجود اون‌ها در راه‌اندازی شبکه ضروریه و کار رو راحت‌تر می‌کنه.

  • لایت پنل: لایت پنل وظیفه‌ نوردهی به فضای داخل رک رو بر عهده داره.
  • پچ پنل: پچ پنل به تعداد زیادی کیستون مجهز شده که پورت‌های لازم برای اتصال به سرور رو ایجاد می‌کنه.
  • فن رک: فن رک تهویه‌ داخل رک رو بهتر می‌کنه تا گرمای زیاد به تجهیزات شبکه آسیب نزنه.
  • درب رک: درب رک در صورت جدا شدن میتونه عوض بشه و به درب مشبک یا شیشه‌ای تغییر کنه.
  • پاور ماژول: پاور ماژول برق‌رسانی به تجهیزات شبکه داخل رک رو انجام میده.
  • بلانک پنل: فضاهای خالی بین تجهیزات شبکه رو پر می‌کنه تا رک منظم‌تر و زیباتر بشه.
  • سینی رک: تجهیزات شبکه روی سینی رک قرار می‌گیرن. سینی رک میتونه متحرک یا ثابت باشه.
  • قفل رک: امنیت رک رو بالاتر می‌بره.
  • کیس رکمونت: این کیس کامپیوتر رکه و مثل سرور عمل می‌کنه.
مدیر سایت
ارسال دیدگاه