یکی از نگرانیها و پرتکرارترین سوالاتی که برای اکثر کاربران مطرح میشود، این است که مضرات دستگاه گیت بازرسی چیست؟ آیا به صورت متداوم در معرض این تجهیزات قرار گرفتن میتواند سلامتی کاربران را به خطر بیاندازد؟ این دسته از سوالات و دیگر سوالاتی که در ادامه این مقاله به آنها میپردازیم، جزو پرتکرارترین سوالاتی است که چه ذهن مشتریان این محصولات و چه ذهن کاربران آنها را به خود مشغول کرده است.
قبل از اینکه به صورت مفصل به این سوالات پاسخ دهیم، اجازه دهید، خیالتان را راحت کنیم، چرا که در جواب این سوال که آیا تشعشعات حاصل از این دستگاهها میتواند برای سلامتی مضر باشد؟ باید گفت خیر، درواقع مقدار تشعشعات ساطع شده از این گیتهای فلزیاب هنگام عبور از آن در مقایسه با مقدار تشعشعاتی که در طول یک سال که فقط از راه رفتن در اطراف تجربه میکنید، بسیار ناچیز است. با زینت همراه باشید.
مضرات دستگاه گیت بازرسی فلزیاب
سطوح تشعشعات الکترومغناطیسی ساطع شده توسط فلزیاب های عبوری بسیار کمتر از حد تعیین شده توسط استانداردهای ایمنی بین المللی است. این استانداردها برای محافظت در برابر هرگونه اثرات بالقوه سلامتی ناشی از قرار گرفتن در معرض میدان های الکترومغناطیسی طراحی شدهاند.
هیچ سند علمی وجود ندارد که نشان دهد فلزیاب های عبوری مانند گیت بازرسی بدنی برای سلامت انسان خطری دارند. در واقع سطوح تابش الکترومغناطیسی ساطع شده از این دستگاه ها بسیار کمتر از سطوح تابش الکترومغناطیسی است که به طور طبیعی در محیط وجود دارد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که اگر فردی دستگاههای پزشکی خاصی مانند ضربانساز یا پمپهای انسولین را حمل میکند، فلزیابهای عبوری ممکن است آلارم ایجاد کنند. این دستگاه ها ممکن است حاوی اجزای فلزی باشند که میتوانند آلارم فلزیاب را فعال کنند. اگر دستگاه پزشکی دارید که ممکن است یک فلزیاب را فعال کند، مهم است که به پرسنل امنیتی در ایست بازرسی اطلاع دهید تا بتوانند اقدامات لازم را برای غربالگری شما انجام دهند.
آیا مضرات دستگاه گیت بازرسی با عبور کردن، بر بدن تأثیر می گذارد؟
حفاظت پیرامونی و گیت بازرسی بدنی شما را در معرض پرتوهای یونیزان مانند اشعه ایکس قرار نمی دهند. گیت فلزیاب با ایجاد میدان های مغناطیسی با شدت کم که از یک طرف به طرف دیگر عبور می کنند، کار می کنند.
اگر جسم فلزی از میدان مغناطیسی عبور کند، میدان مغناطیسی میدان دوم را در جسم فلزی ایجاد می کند. از آنجایی که میدان دوم تخریب میدان اول است، آشکارساز تغییر را حس می کند و زنگ هشدار می دهد.
میدان های مغناطیسی شکلی از تابش هستند، اما به آنها تابش “غیر یون ساز” می گویند. این بدان معناست که میدان مغناطیسی تشعشعات مخرب اضافی مانند پرتوهای یونیزان (مانند اشعه ایکس) تولید نمی کند.
میدان های مغناطیسی زیر یک قدرت مشخص، ایمن در نظر گرفته می شوند زیرا هیچ آسیب بیولوژیکی به افراد وارد نمی کنند. برای مرجع، MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) ایمن در نظر گرفته می شود و از قدرت میدان مغناطیسی بسیار بالاتری نسبت به فلزیاب ها استفاده می کند.
به طور خلاصه، میدان مغناطیسی ایجاد شده در فلزیاب به دلیل خاصیت غیر یونیزه کردن آن، حتی تحت اسکن معمولی و یا مکرر، آسیبی به افراد وارد نخواهد کرد.
گیت بازرسی فلزیاب 18 زون هوپر کانادا مدل HOU-WM6005
آیا فلزیاب های امنیتی (دستگاه گیت بازرسی) برای سلامتی مضر هستند؟
مقدار تشعشعات ساطع شده از یک فلزیاب امنیتی هنگام عبور از آن در مقایسه با مقدار سالانه تشعشعات پسزمینهای که فقط از راه رفتن در اطراف تجربه میکنید، کمتر است.
بررسیهای علمی نشان میدهد، دوز سالانه تابشی که فقط از راه رفتن در محیط اطراف خود دریافت میکنید 3600 میکروSv است (µSv یک واحد تابش است). در حالی که دوز معمولی تابش از یک فلزیاب حدود 0.01 µSv است. جالب است بدانید دوز یک موز تنها 0.098 µSv است. بنابراین واقعاً خوردن موز بیشتر از یک فلزیاب ضرر دارد.
بنابراین، آیا استفاده از دستگاه گیت فلزیاب خطری برای سلامتی دارند؟ نه. مقدار تشعشعات ساطع شده از آنها نسبتاً بی ضرر است، حتی برای افرادی که به طور منظم پرواز می کنند یا مرتباً از فلزیاب ها عبور میکنند.
آیا عبور از گیت فلزیاب برای زنان باردار مضر است؟
مضرات دستگاه گیت بازرسی : همانطور که در بالا گفته شد، میزان تشعشعات ساطع شده از فلزیاب های امنیتی بسیار کمتر از آن چیزی است که اکثر ما به صورت روزانه تجربه میکنیم. طبق گفته انجمن فیزیک سلامت، میزان پرتوهای منتشر شده بی خطر است. به گفته آنها، همچنین هنگام عبور دادن آن از دستگاه حمل چمدان یا فلزیاب، هیچ اثر طولانی مدتی روی غذا، دارو، شیشه شیر نوزاد یا هر چیز دیگری وجود ندارد. بنابراین، فلزیاب های امنیتی برای زنان باردار و وسایل چمدان/کودک آنها بی خطر هستند.
تنها زمانی که یک زن باردار می تواند تحت تأثیر تشعشعات ساطع شده از یک گیت بازرسی فلزیاب قرار بگیرد، قرار گرفتن طولانی مدت (عبور مستمر و به تعداد زیاد) است. بنابراین، اگر زیاد در اطراف فلزیاب ها کار می کنید، اطمینان حاصل کنید که تا حد امکان فاصله را حفظ کنید، سطوح تشعشع را کنترل کنید و دستورالعمل های ایمنی عادی را دنبال کنید.
آیا گیت بازرسی بدنی برای افراد دارای ضربان ساز مضر هستند؟
یکی از رایجترین نگرانیهای سلامتی در مورد فلزیابها، تأثیر آنها بر افرادی است که ضربانساز دارند. نگرانی اصلی این است که ردیاب های فلزی با PaceMaker تداخل داشته باشند، اما این بسیار بعید است. چرا؟
خوب، سازمان غذا و دارو کمتر از 50 گزارش از تداخل یک فلزیاب با ضربان ساز دریافت کرده است. همچنین باید بدانید که این گزارشها قبل از سال 1998 بودهاند و فناوری ضربانساز تغییرات زیادی کرده است.
بنابراین، اگر ضربان ساز دارید، آیا باید نگران فلزیاب ها باشید؟ نه. میزان تشعشعات ساطع شده واقعاً کم است و روی ضربان ساز شما تأثیری نخواهد داشت. تنها اثر یک فلزیاب بر روی ضربان ساز تنظیم زنگ هشدار دستگاه است، همین.
مزایای استفاده از گیت های فلزیاب
با توجه به مطالبی که در بالا عنوان شد میتوان گفت استفاده از این تجهیزات نه تنها هیچگونه تهدیدی برای سلامتی افراد به وجود نمیآورد بلکه استفاده و به کارگیری آنها میتواند مزایای بسیاری برای شما به همراه داشته باشد. در ادامه به مهمترین مزایای استفاده از این تجهیزات اشاره خواهیم کرد.
ایجاد امنیت
بالا همانطور که میدانید در برخی از شرکتها و سازمانها به دلیل اینکه ورود و خروج افراد با محدودیتهای مختلفی رو به رو است، به کارگیری این دستگاهها میتواند بسیار کارآمد و مفید باشد. چرا که با کمک آنها به راحتی میتوانید نظم و امنیت را در اماکن خود برقرار کنید.
بازرسی دقیق و بهینه
با استفاده از این تجهیزات، قادر خواهید بود تا با بالاترین سرعت فرآیند بازرسی را انجام دهید و از این طریق در زمان خود صرفهجویی نمایید. درواقع با به کارگیری این فلزیابها علاوه بر صرفهجویی در زمان، میتوانید بدون دخالت دست بازرسی دقیقی از کاربران داشته باشید و هرگونه اشیای ممنوعه را به سرعت شناسایی کرده و مانع از ورود یا خروج آنها شوید.
تشخیص چندین فلز به صورت همزمان
در دیوارهی این دستگاهها تعدادی نقاط حساس وجود دارد که میتواند محل دقیق اشیای پنهان شده را از طریق چراغهای LED تعبیه شده بر روی دیوارهها و آلارم صوتی به شما نشان دهد. به عنوان مثال دستگاههای ۱۸ زون و ۳۳ زون جزو پرکاربردترین و رایجترین این محصولات به شمار میروند که ۳۳ زونها نسبت به ۱۸ زونها میتوانند عملکرد دقیقتری را از خود ارائه دهند. زمانی که فردی از داخل این دستگاه عبور میکند اگر در جیب یا کفش خود اشیایی نظیر گوشی موبایل یا چاقو پنهان کرده باشد این دستگاه میتواند به صورت همزمان تنها با یک بار عبور فرد تمامی اشیای پنهان شده را به راحتی شناسایی کنند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.