کاربرد دیزل ژنراتور چیست؟

کاربرد دیزل ژنراتور

کاربرد دیزل ژنراتور چیست؟ دیزل ژنراتور در واقع موتور ژنراتوری است که از دو قسمت اصلی یعنی موتور دیزلی و آلترناتور (ژنراتور) تشکیل شده است و بوسیله آن می توان با سوخت دیزل یا همان گازوئیل در مقیاس های متفاوت برق تولید کرد. در ادامه کاربرد دیزل ژنراتور را مورد بررسی قرار می دهیم با زینت همراه باشید.

دیزل ژنراتور چیست و چگونه کار میکند؟

تولید و انتقال برق در ولتاژهای بالا و توزیع در ولتاژهای پائین هم در برق مستقیم امکان نداشت و لذا افت ولتاژ در خط‌ها غیر قابل تحمل گردید. ساختن مولدها با ظرفیت بالا هم به دلیل وجود کموتاتور خالی از اشکال نبود و رفته رفته برق مستقیم از صحنه خارج شد و جای خود را به برق متناوب داد و با توجه به مزایای برق متناوب که از جمله آن تولید و انتقال راحت‌تر و اقتصادی‌تر بودن آن را می‌توان بر شمرد، صنایع و عمده مصارف عمومی تمایل به استفاده از این نوع برق را پیدا کردند. این تمایل چنان وسعت و شدت یافت که امروزه حتی لحظاتی را بدون برق طی کردن، صدمات و خسارات فراوانی در پی دارد.

لذا تلاش دست اندرکاران همواره بر آن بوده است که در سیستم مورد نظرشان، بسته به اهمیت، تدابیری اتخاذ کنند که در صورت قطع احتمالی شبکه، سیستم بی انرژی نماند. در این بین دیزل ژنراتور های اضطراری با مقبولیت خاصی روبرو شده وامروزه بعنوان یکی از ضروری‌ترین تجهیزات مورد نیاز سیستم‌های صنعتی به منظور افزایش ضریب اطمینان شبکه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده‌اند. بطور مثال می‌توان از این اهمیت، در مورد زیر یاد کرد:

  1. برج‌ها وآپارتمان‌های مسکونی برای استفاده در آسانسورها، سیستم روشنایی راه پله‌ها و تأسیسات حرارتی و برودتی.
  2. بیمارستان و مراکز درمانی برای استفاده در اطاق عمل و روشنایی‌های اضطراری و …
  3. کارخانجات صنعتی و تولیدی (کوره‌های ذوب شیشه، کوره‌های پخت سیمان و مصالح ساختمانی، کوره‌های القایی ذوب فلزات مانند مس و آهن و صنایع لاستیک سازی و …)
  4. مراکز خبری مانند صدا و سیما.
  5. نیروگاه‌ها.
  6. سایر اماکن مانند ادارات و مؤسسات و غیره.

کاربرد دیزل ژنراتور

کاربرد دیزل ژنراتور های اضطراری در هر یک از موارد یاد شده فوق اهمیت ویژه و خاص خود را داشته و مورد نظر مصرف کننده می‌باشد. بطور مثال، استفاده از این سیستم در بند۱، بیشتر جنبه رفاهی و ایمنی دارد. و در بند ۲، به لحاظ جانی و رفاهی، مورد نظر است. و در بند ۳، که شامل صنایع می‌باشد استفاده از این دستگاه، بیشتر جنبه اقتصادی داشته و برای جلوگیری از خسارات ناشی از قطع برق به کار می‌رود و یا در مراکز خبری به لحاظ سیاسی واجتماعی استفاده از این دستگاه اهمیت می‌یابد.

اجزای دیزل ژنراتور

  • منبع تغذیه
  • موتور دیزل
  • سیستم سوخت
  • رگلاتور ولتاژ
  • سیستم خنک‌کننده و خروجی
  • سیستم روغن‌کاری
  • صفحه کنترل
  • شارژ باطری
  • قالب مونتاژ اصلی
  • مخزن سوخت
  • فیلتر سوخت
  • آلترناتور

انواع دیزل ژنراتور

این دستگاه در انواع برندهای متنوع در بازار موجود است که شما به راحتی می‌توانید آن را خریداری کنید. در این میان دیزل دوئیتز، ولوو، کامینز، لوول، استامفورد، مکالته از انواع ژنراتور پرفروش و باکیفیت هستند. در بین این نمونه‌ها می‌توان ژنراتور دیزلی ولوو را یکی از بهترین نمونه‌های آن دانست. شرکت این کارخانه در تولید شناورهای دریایی، دیزل ژنراتور و موتورهای دیزلی فعالیت‌های گسترده‌ای دارد. شما باید یکی از این انواع را با توجه به محیط مورد استفاده و نوع کارکرد آن‌ها انتخاب کنید.

دیزل ژنراتور کامینز پاور QSK19 60HZ با توان خروجی 681 کیلووات

کاربردهای مختلف خانگی و صنعتی دیزل ژنراتور و موتور دیزلی

مهم ترین نکته ای که باید درباره کاربرد دیزل ژنراتور و موتور دیزلی بدانید این است که انواع مختلف آنها، در صنایع گوناگونی کاربرد دارند.

تامین برق برای ساختمان ها و واحدها

اولین و مهمترین کاربرد دیزل ژنراتور و موتور برق دیزلی، تامین برق ساختمان ها و واحدهای مختلف موجود در ادارات، سازمانها یا شرکت هایی است ه قطعی برق در آنها می‌تواند ضرر و زیان فراوانی داشته باشد.

کاربرد خانگی

در کاربردهای خانگی معمولاً ژنراتور در زمانی که برق می رود، برق واحدهای مسکونی را برای مدت معینی با توجه به ظرفیتی که دارد، تامین می کند.

بیمارستان ها

بیمارستان ها از ساختمان هایی هستند که تامین برق اضطراری برای آنها ضروری است. تمامی بیمارستان های دولتی و خصوصی به یک یا چند مولد برق تجهیز شده اند تا در مواقع اضطراری و وقوع حوادث غیرمترقبه مثل سیل یا زلزله بتوانند برق مورد نیاز را تامین کرده و به بیماران خدمت رسانی کنند.

واحدهای اداری و صنعتی

در واحدهای اداری و صنعتی معمولاً از دیزل ژنراتور برای تامین برق دستگاه ها و وسایل مهم از جمله موارد زیر استفاده می شود:

  • · فناوری اطلاعات: در واحد های فناوری اطلاعات دستگاه های بسیار حیاتی نصب هستند که قطعی برق آنها، آسیب های جبران ناپذیری به مصرف کنندگان شبکه های اینترنتی می زند. یکی از مهمترین دستگاه هایی که نیاز به تامین برق مداوم دارند، سرورها هستند که معمولا به یک مولد برق متصل می باشند تا در صورت قطع برق، از کار نیفتند.
  • · صنایع غذایی: سالم نگهداشتن مواد غذایی از مهمترین نیازهای واحدهایی است که در صنایع غذایی کار می کنند. به همین علت تامین برق یخچال و فریزرهای نگهدارنده مواد غذایی فاسد شدنی با دیزل ژنراتورها، اهمیت زیادی دارد.
  • · کشاورزی: تامین برق بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات از جمله تراکتور، پمپ آبیاری و خرمن کوبی در کشاورزی توسط موتورهای دیزلی انجام می گیرد.

اما کاربرد دیزل ژنراتور و موتور دیزلی فقط به تامین برق در مواقع اضطراری محدود نمی شود، از دیگر کاربردهای این دستگاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد موتور دیزلی در وسایل نقلیه

یکی از کاربرد های این دستگاه، بکارگیری آن در زمینه حمل و نقل جاده ای است. باید بدانید که در ماشین های حمل و نقل سنگین مانند کامیون از موتور دیزلی استفاده می شود. لازم به ذکر است که در برخی کشورها در ماشین های نقلیه سبک نیز برای استفاده عموم مردم از دیزل در ماشین ها استفاده می شود که نسبت به بقیه ماشین ها محبوب ترند.

یکی دیگر از کاربرد های دیزل ژنراتور، استفاده از آن در صنعت هوایی می باشد زیرا مهندسان دریافته اند که هواپیما های با موتور دیزلی به صرفه تر از هواپیما هایی می باشند که با بنزین کار می کنند. با این حساب در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود.

قابل ذکر است که، موتور های دیزلی امروزه در صنایع دریایی، دریاها و اقیانوس ها نیز بکار می روند، زیرا در آب سرعت بالایی دارند که برای کشتی های غول پیکر در وسط اقیانوس ها همانند برگ برنده است چون قدرت بالای آنها به کشتی ها کمک می کند تا با سرعت در دریا پیش بروند.

کاربرد موتور دیزل در صنایع معادن

یکی از مهمترین کاربردهای دیزل ژنراتور در صنایع معادن برای استخراج منابع طبیعی نظیر طلا، نقره یا حتی نفت از زیر زمین است. از موتور دیزلی برای روشن نگه داشتن دریل و حفاری معادن استفاده می شود. بیشترین کاربرد موتور دیزلی در همین بخش صنایع و معادن است.

کاربرد دیزل ژنراتور

مزایای دیزل ژنراتور

استفاده از این محصول مزیت‌هایی داشته که موجب شده تا صاحبان کسب‌وکار به خرید آن روی آورند.

ردیف مزیت دیزل ژنراتور
۱ سوخت مصرفی کمتر در مقایسه با موتورهای بنزینی
۲ اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه
۳ استهلاک کمتر نسبت به موتورهای دیگر
۴ عمر مفید بیشتر نسبت به موتورهای بنزینی

عمر مفید ژنراتور های دیزلی

با توجه به اینکه ژنراتور ها با سرعت حداکثر 1800 دور کار کرده و با آب خنک می شوند، سطح استاندارد بالاتری نسبت به ژنراتور هایی دارند که با 3600 دور کار می کنند و با هوا خنک می شوند. در واقع اگر روزانه 4 ساعت به منظور ورزش دادن از این دستگاه استفاده کنید حدود 14 سال طول می کشد تا نیاز به سرویس اولیه و اساسی آن که حدودا 20000 ساعت است پیدا شود.

ساعت سرویس های دوره ای روغن و فیلتر های یک دیزل ژنراتور بین 150 تا 300 ساعت است که البته می بایست فشاری که به آن وارد می شود را مدیریت نمود. ساعت کار سرویس کلی و اساسی یک ژنراتور گازوئیلی چنانچه در بهترین حالت استاندارد از آن استفاده شود حدود 50000 ساعت بیان شده است، ولی باید دانست که همه این ها تقریبی بوده و ساعت مشخصی برای آن معین نشده است.

زمانبندی نگهداری و تعویض روغن و فیلتر دیزل ژنراتور

  1. پس از حدود هر 100 ساعت کار روغن و فیلتر روغن تویض گردد.
  2. پس از 200 ساعت کار فیلتر گازوئیل تعویض گردد.
  3. زمانی که موتور زیر فشار بار قرار دارد آن را خاموش نکنید.
  4. موتور را جهت چرخش مایعات حداقل هفته ای یک بار روشن کنید.
  5. زمان کارکرد استاندارد دستگاه 8 ساعت کار و 2 ساعت خاموشی است.
  6. فیلتر هوا را همیشه تمیز نگه داشته و هر 300 ساعت کار تعویض کنید.
  7. سطح آب و روغن را بصورت هفتگی یا روزانه کنترل کنید.
  8. روزنه های خروجی دود و ورودی هوا را کنترل کنید.
  9. همواره سلامت باطری را کنترل کنید.
  10. مراقب نشتی های روغن و آب باشید.
  11. شاسی و لرزه گیر را کنترل کنید.
مدیر سایت
ارسال دیدگاه