کاربرد فایروال سخت افزاری چیست؟

کاربرد فایروال سخت افزاری

کاربرد فایروال سخت افزاری چیست؟ فایروال سخت‌افزاری (Hardware Firewall) یک دستگاه امنیتی سخت‌افزاری است که برای محافظت از شبکه‌های کامپیوتری و دفاع دربرابر حملات شبکه‌ای به کار می‌رود. فایروال های سخت‌افزاری دستگاه‌هایی هستند که به‌عنوان یک دیوار آتش در شبکه شما قرار می‌گیرند و به منظور جلوگیری از ورود تهدیدات به شبکه یا خروج اطلاعات به خارج از شبکه استفاده می‌شوند. این فایروال‌ها از قطعات سخت‌افزاری تخصصی تشکیل شده‌اند که به‌صورت فیزیکی روی یک سرور یا دستگاه شبکه قرار می‌گیرند و برخلاف فایروال‌های نرم‌افزاری، به‌عنوان یک دستگاه مجزا از شبکه عمل می‌کنند.برای بررسی بیشتر با زینت همراه باشید.

فایروال سخت افزاری چیست و ساختار آن به چه صورت است؟

فایروال سخت‌افزاری یک دستگاه فیزیکی است که به عنوان نقطه ورودی شبکه برای حفظ امنیت داده‌ها و اطلاعات عمل کرده و تمام ورودی‌های شبکه را کنترل می‌کند تا از حملات شبکه‌ای جلوگیری شود. این دستگاه بین شبکه خارجی و سرور قرار می‌گیرد و می‌توان آن را طوری برنامه‌ریزی کرد که از تمام تهدیدات امنیتی جلوگیری کند و ترافیک ورودی شبکه را به طور کامل کنترل کند.

به طور کلی عملکرد و کاربرد فایروال‌ سخت افزاری بسیار هوشمندانه است و برای سرور و شبکه به عنوان محافظ عمل می‌کند. این دستگاه سخت‌افزاری قابلیت مانیتورینگ شبکه را دارد و می‌تواند کنترل کاملی روی دسترسی‌ها داشته باشد. به این منظور با تعریف قوانین و سیاست‌های دسترسی، مانع از دسترسی کاربران به سایت‌ها، برنامه‌ها و خدمات خاص می‌شود. همچنین فیلترینگ ترافیک و تشخیص و جلوگیری از تهدیدات امنیتی از دیگر قابلیت‌های مهم فایروال شبکه هستند.

این دستگاه به منظور حفاظت از شبکه و داده‌ها، تنظیم و پیکربندی می‌شود تا براساس یک سری تنظیمات لازم و قوانین امنیتی، ترافیک مخرب را قبل از ورود به شبکه شناسایی و مسدود کند و مانع از ورود نفوذگران به داخل شبکه و سرور شود.

ساختار فایروال های سخت افزاری به چه صورت است؟

فایروال های سخت افزاری عموماً از سه بخش اصلی تشکیل شده اند:

1. ماژول ورودی (Input Module): در این بخش ترافیک شبکه وارد دستگاه می‌شود و سپس توسط چندین رابط شبکه دریافت و به مراحل بعدی منتقل می‌شود.

2. ماژول پردازش (Processing Module): در این بخش، ترافیک شبکه کنترل و پردازش می‌شود. این ماژول مسئول تصمیم‌گیری در مورد اجازه یا مسدود شدن ترافیک شبکه می‌باشد.

3. ماژول خروجی (Output Module): در این بخش، ترافیک شبکه پس از پردازش، به سمت مقصد مورد نظر ارسال می‌شود.

این ساختار برای تمامی فایروال های سخت افزاری مشترک است، با این حال تفاوت هایی در بین برندهای مختلف وجود دارد که به مواردی از جمله نحوه مدیریت و کنترل دستگاه، مقیاس‌پذیری، قابلیت‌های امنیتی و … مربوط می‌شود.

کاربرد فایروال سخت افزاری چیست؟

کاربرد فایروال سخت افزاری

فایروال سخت‌افزاری یکی از مهم‌ترین ابزارهای امنیتی در شبکه‌های کامپیوتری است که برای جلوگیری از حملات بیرونی به شبکه استفاده می‌شود. این فایروال براساس قوانین تنظیم شده، ترافیک شبکه را مانیتور می‌کند و در صورت شناسایی حملات مخرب، بسته های داده را فیلتر می‌کند.

از دیگر کاربردهای فایروال سخت‌افزاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد فایروال سخت افزاری – حفاظت از اطلاعات

فایروال سخت‌افزاری می‌تواند از حملات سایبری، ویروس‌ها، بدافزارها و دیگر تهدیدات امنیتی برای شبکه‌ها و داده‌های حساس آن‌ها جلوگیری کند.

کاربرد فایروال سخت افزاری – کنترل دسترسی

فایروال سخت‌افزاری می‌تواند دسترسی کاربران به شبکه را مدیریت کند، و برای کاربران در گروه های مختلف سطح دسترسی متفاوتی ایجاد کند.

کاربرد فایروال سخت افزاری – مدیریت ترافیک شبکه

فایروال سخت‌افزاری می‌تواند ترافیک شبکه را کنترل کند و با بهره‌گیری از روش‌های تحلیل و نظارت، میزان ترافیک شبکه را کاهش و مدیریت کند.

تشخیص نفوذ

فایروال سخت‌افزاری قادر به شناسایی تلاش‌های نفوذ به شبکه است و باتوجه‌به قوانین تعریف شده، اقدام به بلوکه کردن ترافیک مشکوک و جلوگیری از دسترسی هکرها به سیستم می‌کند.

تحلیل لاگ‌ها

فایروال سخت‌افزاری قادر به تحلیل لاگ‌های شبکه و شناسایی تهدیدات امنیتی است.

بالابردن عملکرد شبکه

این فناوری قادر به ارتقای عملکرد شبکه ازطریق کاهش ترافیک ناخواسته و تهدیدات امنیتی است.

تفاوت فایروال سخت افزاری و نرم افزاری

در ابتدایی‌ترین سطح، فایروال سخت افزاری یک نوع دستگاه است، در حالی که فایروال‌های نرم‌افزاری از طریق یک برنامه کاربردی در داخل رایانه شما کار می‌کنند. به طور کلی هر دو عملکرد مشابهی دارند. اما با روش‌های متفاوت این کار را انجام می‌دهند و هرکدام مزایای خاص خود را دارند.

در ادامه به بررسی برخی از تفاوت‌های فایروال سخت افزاری و نرم‌افزاری می‌پردازیم:

1- هزینه

وقتی برای اولین‌بار قصد دارید فایروال بخرید، فایروال نرم‌افزاری هزینه نسبتاً کمتری دارد. برخی از آن‌ها یک دوره آزمایشی رایگان ارائه می‌کنند و بعد از آن باید لایسنس ماهانه یا سالانه تهیه کنید. اما در درازمدت هزینه اشتراک آن از خرید دستگاه سخت افزاری بیشتر است. علاوه بر اینکه از داشتن مزایای فایروال سخت افزاری نیز محروم خواهید شد.

2- حافظه و فضا

اگر ازلحاظ مکانی مقدار فضایی که اشغال می‌شود برایتان اهمیت دارد، ممکن است نرم‌افزار گزینه بهتری باشد؛ زیرا به عنوان یک برنامه کاربردی، هیچ دیتای سنگینی ندارد و همچنین فضای خاصی را اشغال نمی‌کند.

3- نصب

بسیاری از فایروال‌های نرم‌افزاری برای راه‌اندازی و اجرا فقط به چند کلیک نیاز دارند، در حالی که فایروال‌های سخت افزاری به اتصال سیم، اتصال به برق و موقعیت مناسب نیاز دارند.

در عین حال، محافظت از فایروال نرم‌افزاری نیز با محدودیت‌هایی همراه است. آن‌ها باید روی هر رایانه در یک شبکه نصب شوند. در زمان به‌روزرسانی نیز از آنجا که سیستم‌عامل مخصوص به خود ندارند باید به‌صورت دستی به‌روز شوند. نکته دیگر آن که فایروال‌های نرم‌افزاری سرعت و کارایی کمتری از سخت افزاری دارند.

4- امنیت

فایروال‌های نرم‌افزاری نصب شده روی رایانه‌های مختلف می‌توانند به‌گونه‌ای متفاوت پیکربندی شوند. تا زمانی که سازمانی نتواند یک پیکربندی امنیتی سازگار را پیاده‌سازی و اجرا کند، فایروال‌های نرم‌افزاری ممکن است غیرفعال شوند یا از میزان امنیت مختلفی برخوردار باشند. اما فایروال سخت افزاری از تمام دستگاه و شبکه‌های آن به‌صورت مداوم محافظت می‌کند.

5- استاندارد محافظت

فایروال نرم‌افزاری احتمالاً روی رایانه محافظت‌شده اجرا می‌شود. این بدان معنی است که منابعی را به خود اختصاص می‌دهد که می‌تواند برای اهداف دیگر نیز استفاده شوند. اما فایروال سخت افزاری تنها روی سخت افزار خود اجرا می‌شود؛ به این معنی که افزایش حجم ترافیک بر عملکرد دستگاه محافظت شده تأثیر نمی‌گذارد.

6- مدیریت

در فایروال نرم‌افزاری، هر رایانه باید به‌صورت جداگانه پیکربندی، مدیریت و به روز شود تا از حفاظت قوی در برابر تهدیدات سایبری محافظت کند. اما فایروال سخت افزاری یک دستگاه جدا است که از کل یک شبکه محافظت می‌کند.

هرگونه به‌روزرسانی یا تغییر پیکربندی موردنیاز می‌تواند فقط یکبار اعمال شود و بلافاصله برای همه دستگاه‌هایی که توسط فایروال محافظت می‌شوند اعمال شود.

7- محافظت مداوم

فایروال‌های سخت افزاری همیشه فعال هستند، مگر اینکه تصمیم بگیرید آن‌ها را خاموش کنید. آن‌ها برخلاف فایروال نرم‌افزاری بدون هیچ نوسان در حافظه رایانه یا قدرت پردازش کم و زیاد، فعالیت کرده و هیچ‌گونه احتمال توقف محافظت از سرور شما در آن‌ها وجود ندارد.

8- جلوگیری از ورود تهدیدها به درایوهای داخلی

فایروال سخت افزاری از تمامی قسمت‌های رایانه در برابر حملات مضر سایبری محافظت می‌کند. این نوع فایروال مثل یک مانع فیزیکی بین درایوهای داخلی رایانه و کد مخرب ورودی، تهدیدات را قبل از نفوذ به رایانه شما متوقف می‌کند.

معایب فایروال سخت افزاری چیست؟

بعضی از معایب فایروال‌های سخت‌افزاری عبارتند از:

  • هزینه بالا: فایروال‌های سخت‌افزاری دارای قیمت بالایی هستند و برای کسب و کارهای کوچک و متوسط، هزینه بسیار زیادی به حساب می‌آیند.
  • نیازمند زیر ساخت ویژه: فایروال‌های سخت‌افزاری برای اتصال به شبکه نیاز به زیر ساخت ویژه دارند و این موضوع محدودیت‌هایی را در مورد قابلیت نصب و استفاده آنها ایجاد می‌کند.
  • نیارمند به دانش شبکه: برای پیاده سازی و استفاده از فایروال سخت افزاری نیاز به دانش پایه در زمینه شبکه های کامپیوتری می باشد.

کاربرد فایروال سخت افزاری چیست؟

فایروال سخت‌افزاری مناسب چه شبکه‌هایی است؟

از فایروال سخت‌افزاری بیشتر در شبکه‌های بزرگ و پیچیده استفاده می‌شود، چرا که این شبکه‌ها با حجم بیشتری از ترافیک شبکه روبرو هستند و ورودی آن‌ها نیاز به بررسی و مدیریت بیشتری دارد. از جمله این شبکه‌ها می‌توان به شبکه‌های سرویس‌‌دهی اینترنت، شبکه‌ ارگان‌های دولتی، شبکه‌های دانشگاهی و غیره اشاره کرد. این نوع شبکه‌ها باید از حفاظت کامل برخوردار باشند و برای جلوگیری از حملات بیرونی و داخلی، تدابیر امنیتی مطمئن و موثر برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

همچنین در شبکه‌هایی که با داده‌های حساس و مهم سر و کار دارند، استفاده از فایروال سخت‌افزاری بسیار ضروری است و حجم بالای ترافیک در این نوع شبکه‌ها مورد توجه نیست، بنابراین فارغ از حجم ترافیک، امنیت کل شبکه باید با یک دستگاه فایروال برقرار شود.

برای نصب و راه اندازی یک فایروال سخت افزاری چه پیش نیازهایی لازم است؟

برای نصب و راه اندازی یک فایروال سخت افزاری، باید به موارد زیر توجه کرد:

1. انتخاب فایروال: ابتدا باید یک فایروال سخت افزاری با توجه به نیاز شبکه و سازمان خود انتخاب کنید.

2. محل نصب: برای نصب فایروال سخت افزاری، نیاز به یک محل مجهز با تهویه و راه دسترسی به شبکه دارید.

3. تهیه کابل‌ها: برای اتصال فایروال سخت افزاری به شبکه، نیاز به کابل‌های مناسب می باشد.

4. تنظیمات اولیه: پس از نصب فایروال سخت افزاری، باید تنظیمات اولیه را انجام دهید تا بتوانید به شبکه دسترسی پیدا کنید.

5. بروزرسانی: بعد از نصب فایروال، باید به صورت دوره‌ای آن را بروزرسانی کنید تا بتوانید از آخرین ویژگی‌ها و امنیت‌ها بهره‌مند شوید.

6. پشتیبانی و مدیریت: در نهایت باید یک نفر مسئول پشتیبانی و مدیریت فایروال سخت افزاری را تعیین کنید تا به مرور زمان مشکلات مربوط به فایروال را برطرف کند و تنظیمات لازم را انجام دهد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه