کاربرد پچ پنل چیست؟

کاربرد پچ پنل

پچ پنل چیست و چرا از پچ پنل در شبکه استفاده می کنیم کاربرد پچ پنل چیست؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است تا کمی به بررسی دقیق پچ پنل بپردازیم. باید گفت که پچ پنل وسیله ای است که با قرار گرفتن در رک ارتباط مابین نود ها و سوییچ را برقرار می کند.

اگر پچ پنل را از داخل رک حذف کنیم تمامی کابل هایی که از پریزهای شبکه مختلف در محیط به سمت رک آمده اند می بایست به صورت مستقیم به سوییچ متصل گردند. به عبارت دیگر وجود پچ پنل در رک و شبکه الزامی نیست اما عدم وجود آن نیز مشکلاتی را به دنبال دارد. با زینت همراه باشید تا از وظیفه پچ پنل و کاربرد آن در شبکه مطلع شوید.

پچ پنل یا patch panel چیست؟

پچ پنل به قطعه سخت‌افزاری گفته می‌شود که بر روی آن تعدادی زیادی پورت جهت اتصال کابل‌های LAN یا کابل‌های فیبر نوری قرار گرفته است. این قطعه در اندازه‌های مختلف موجود است و هر کدام تعداد مشخصی پورت دارند که با توجه به نیاز خود می‌توانید از آن‌ها خریداری و استفاده کنید. به کمک این ابزار می‌توانید دستگاه‌های مختلف IT را به یکدیگر متصل کنید.

زمانی که قصد راه‌اندازی یک شبکه را دارید با حجم زیادی از پورت‌ها روبرو می‌شوید که باید به یکدیگر متصل شوند. برقراری ارتباط منظم‌تر میان این پورت‌ها از طریق پچ پنل صورت می‌گیرد. در واقع هر پورت از طریق این پنل با پورت‌های دیگر که در محل‌های دیگر هستند، ارتباط برقرار می‌کند.

مزایای پچ پنل در شبکه

پچ پنل شبکه وسیله‌ای بسیار ساده اما کاربردی است که مزایای زیادی برای شما در شبکه به همراه دارد. مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از پچ پنل به صورت زیر هستند:

  • اضافه کردن دستگاه در شبکه به راحتی انجام می‌شود، زیرا تمام پورت‌ها به صورت منظم بر روی پچ پنل قرار می‌گیرند.
  • هر کابل دقیقاً در جای مشخص قرار گرفته و همین موضوع سبب می‌شود تا شبکه با کمترین میزان شلوغی همراه شده و شبکه‌ای کاملاً منظم ایجاد شود.
  • از کابل‌های کوتاه‌تر استفاده می‌شود و همین موضوع سبب می‌شود تا هزینه کابل کشی شبکه به میزان زیادی کاهش داشته باشد.
  • تعمیر و نگهداری از شبکه بسیار ساده و راحت می‌شود.

وسیله‌ای بسیار ساده بدون هیچگونه طراحی پیچیده‌ای که در عین حال به بهبود عملکرد شبکه یک سازمان کمک زیادی می‌کند. هر محیطی که دارای تجهیزات زیادی باشد به کمک پچ پنل منظم‌تر شده و کار با آن ساده‌تر می‌شود.

کاربرد پچ پنل

مهم‌ترین کاربرد پچ پنل چیست؟

به منظور اتصال خطوط ورودی و خروجی چندین پورت شبکه به کمک پچ پنل‌ها به یکدیگر متصل می‌شود. پچ پنل در یک شبکه LAN کامپیوتر‌ها را به یکدیگر متصل کرده و علاوه بر آن برای اتصال آن‌ها به خطوط خارجی نیز استفاده می‌شود. به کمک این خطوط می‌توان به یک شبکه خارجی یا شبکه‌ای بسیار وسیع‌تر متصل شد.

پچ پنل شبکه یک تابلو ایستا است که برای انتقال آسان‌تر داده‌ها استفاده می‌شود. این وسیله اتصال تمام دستگاه‌ها را به سرور مرکزی ساده‌تر و راحت‌تر می‌کند. تصور کنید پچ پنلی وجود نداشته باشد و شما بخواهید کابل اترنت را مستقیم از دستگاه به سرور اصلی متصل کنید. این کار نه تنها هزینه زیادی به همراه دارد بلکه شبکه را بیش از اندازه شلوغ و درهم ریخته می‌کند.

برچسب‌های قرار گرفته بر روی پچ پنل‌ها کار را بسیار ساده و راحت می‌کند و به کمک آن‌ها می‌توانید تشخیص دهید که هر کابل دقیقاً از کجا آمده و به کجا متصل شده است. به این صورت عیب‌یابی شبکه نیز راحت‌تر انجام می‌شود. این وسیله برای کابل‌های فیبر نوری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پچ پنل را درون رک شبکه قرار داده و تمام کابل‌ها را به آن متصل می‌کنند. پچ پنل از کشیدن کابل‌های طولانی میان دستگاه‌ها و سرور اصلی جلوگیری می‌کند. با این کار از خم شدن و کاهش کیفیت کابل‌ها نیز جلوگیری می‌شود.

انواع پچ پنل شبکه

الان که جواب پچ پنل شبکه چیست رو توضیح دادیم، وقتشه تا با انواع مختلف پچ پنل‌ها آشنا بشید.

یکی از انواع دسته‌بندی‌ها برای پچ پنل دو نوع پچ پنل لودد و آنلودد هست که تفاوت پچ پنل لودد و آنلودد بیشتر به امکان نصب کیستون‌های مدنظر روی پچ پنل مربوط میشه. به عبارتی میشه گفت پچ پنل آنلودد فقط یک قالب خالی هست که متخصص شبکه بر اساس نیاز خودش پورت‌های متناسب رو در جاهای تعبیه شده نصب می‌کنه اما پچ پنل لودد از قبل پورت نصب شده داره که قابل تغییر نیستن.

بر اساس تعداد پورت پچ پنل

یکی از دسته‌بندی پچ پنل‌ها بر اساس تعداد پورت اون‌هاست. هر چی شبکه بزرگ‌تر باشه به تعداد پورت‌های بیشتری برای پچ پنل نیاز داره. معمولا پچ پنل‌ها با تعداد 12، 16، 24، 32، 36، 48 و 96 پورت تولید میشن.

در بین اعدادی که در بالا گفته شد، پچ پنل 24 پورت محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین پچ پنل هست.

بر اساس جنس پچ پنل

برای کابل‌ها و پچ کوردهای مسی از پچ پنل مسی و برای کابل‌های فیبر نوری از پچ پنل فیبر نوری استفاده میشه. بنابراین میشه گفت در این مورد دو نوع پچ کورد مسی و فیبرنوری برای کابل‌های مختلف در بازار وجود داره.

بر اساس ماژولار بودن یا نبودن پچ پنل

ماژولار بودن پچ پنل چیست؟ ماژولار بودن پچ پنل یعنی کیستون‌ها از قبل نصب نشدن. این ویژگی باعث میشه بتونیم انواع مختلف کیستون‌های مورد نیاز رو نصب کنیم. علاوه بر این، وقتی یکی از کیستون‌ها خراب بشه می‌تونیم راحت اون یک کیستون خراب رو با یک کیستون جدید جایگزین کنیم. این در حالیه که وقتی پچ پنل ماژولار نباشه، فقط یک نوع کیستون از قبل نصب شده و در صورت خرابی یک کیستون باید کل پچ پنل رو تعویض کنیم.

بر اساس استاندارد CAT

پچ پنل‌ها در استانداردهای Cat5e، Cat6، Cat6a و Cat7 تولید میشن که این دسته‌بندی بر اساس استاندارد‌های کیستون‌های نصب‌شده روی پچ پنله. یکی از نکاتی که باید بهش توجه کنید اینه که باید استاندارد کابل با پچ پنل سازگار باشه. برای مثال برای کابل Cat7 باید از پچ پنل Cat7 استفاده کرد تا از سرعت انتقال داده و پهنای باند اون کابل پشتیبانی کنه.

بر اساس شیلد دار بودن یا نبودن

یکی دیگه از دسته‌بندی‌های پچ پنل بر اساس شیلد دار بودن (STP) و نبودن (UTP) کیستون‌های پچ پنله. در این قسمت هم باید توجه کنید که کابل یا پچ کورد با پچ پنل سازگار باشه. برای مثال برای کابل شبکه SFTP از پچ پنل SFTP و برای کابل UTP، پچ پنل UTP استفاده کنید.

کاربرد پچ پنل

بر اساس برند پچ پنل شبکه

برندهای مختلفی از پچ پنل در بازار وجود داره که در زمان خرید ممکنه بهشون برخورد کنین. اما برند پچ پنل در واقع تا حدی تضمین کننده کیفیت پچ پنل هست.

بر اساس POE بودن یا نبودن پچ پنل

پچ پنل POE هم پورت‌هایی برای انتقالات اطلاعات بین اجزای شبکه و هم پورت‌هایی برای تامین توان مصرفی برق در اختیار تجهیزات شبکه قرار میده. در پچ پنل poe جریان برق هم وجود داره و نیازی نیست که برای اتصال تجهیزات به جریان برق، مسیر دیگه‌ای تعیین بشه.

حرف آخر

در این مقاله به اینکه پچ پنل شبکه چیست؟ جواب دادیم و باهم با انواع  patch panel آشنا شدیم. علاوه بر این‌ها دیدیم که استفاده از این قطعه چه اندازه کار مدیریت کابل‌ها رو برای ما راحت‌تر می‌کنه. به صورت کلی میشه در پاسخ به سوال پچ پنل چیست، بگیم که پچ پنل قطعه‌ای مستطیل شکل و فلزیه که روی خودش تعدادی پورت برای نصب کابل شبکه داره. در واقع کابل‌ها قبل از اینکه به صورت مستقیم به دستگاه‌ها وصل بشن از مسیر پچ پنل عبور می‌کنن.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه