کاربرد کیستون شبکه چیست؟ کاربرد کیستون شبکه چیست؟ در ساختار شبکه از تجهیزات زیادی استفاده می شود تا بتوان این شبکه را راه اندازی و از آن بهره برداری کرد. کیستون شبکه نیز یکی از ابزاری است که ممکن است نام آن را شنیده باشید. این ابزار، انواع مختلفی دارد. برای ارتباط کابل ها با سایر تجهیزات شبکه، کیستون مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله می خواهیم به معرفی این تجهیزات بپردازیم و همچنین انواع مختلف و کاربرد کیستون شبکه را مورد بررسی قرار دهیم با زینت همراه باشید.
کیستون یا پریز شبکه چیست؟
کیستون یا پریز شبکه یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه های کامپیوتری به حساب می آید که از آن به منظور برقراری ارتباط بین کابلها و تجهیزاتی مانند مودم، سوئیچ، روتر و… استفاده میشود.
در واقع کیستون شبکه قطعه ای است که از آن در ساختار فیزیکی شبکه استفاده شده و وظیفه ی برقراری تجهیزات مختلف را بر عهده دارد. در سال 1979 شرکت Amp کیستون را بمنظور کابل کشی تلفن طراحی و عرضه کرد و از سال 1995 کیستونهای شبکه توسط شرکت ICC به جهت استفاده در شبکه های کامپیوتری طراحی شده اند.
تعریف کیستون شبکه
به زبان ساده برای راه اندازی نود شبکه روکار یا توکار و زمانیکه میخواهید نود یا سیستم را به زیرساخت شبکه متصل نمایید باید از کیستون باکس استفاده کنید، کیستون میتواند از یک سمت به زیرساخت و از سمت دیگر به مادگی کابل شبکه متصل شود.
دسته بندی کیستون شبکه چیست ؟
اینکه دسته بندی کیستون شبکه چیست به دیدگاه های مختلف بستگی دارد که در اینجا می خواهیم ببنیم که در دیدگاه های مختلف کیستون شبکه چگونه دسته بندی می شود.
کجا نصب می شود و کجا به کار گرفته می شود و چه نقشی در پشتیبانی شبکه دارند: دسته بندی اول متناسب با محل قرار گیری و نصب کیستون می باشد. کیستون ها در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که شامل پچ پنل، باکس های رو کار جهت نصب تجهیزات بر روی دیوار، باکس های که به صورت رو کار نصب می شوند، باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف برای نصب روی ترانکینگ و موارد دیگر می شود که هر یک از کیستون ها باید در مکان خاص خودش قرار بگیرد.
اگر از یک کیستون در جای خاص خود استفاده نشود، عمل مهم نصب تجهیزات به درستی انجام نمی شود و ارتباط بین تجهیزات مختل می شود.
دسته بندی ای کتگوری آن ها به چه صورت است: نوع دوم از دسته بندی کیستون ها بر اساس گروه های6 CAT، CAT 5e، CAT 7a، CAT 5، CAT 7 و CAT 6a انجام می گیرد.
دسته بندی از نظر جنس کیستون: به این صورت است که کیستون شبکه بر اساس جنس ساخته شده کیستون دسته بندی می شود. جنس بدنه کیستون ها با یکدیگر فرق دارند و دسته بندی کیستون از این لحاظ به دو دسته کلی گروه فلزی و تمام پی وی سی تقسیم می شوند.
کیستون های فلزی در مواردی مانند عبور جریان برق در سرتاسر شبکه کاربرد دارند که به دلیل خاصیت آن ها می باشد.
انواع کیستون شبکه
کیستون بر اساس اینکه در چه نوع شبکهای مورد استفاده قرار بگیره، یا با توجه به معیارهای دیگهای که در ادامه توضیح میدیم، به انواع مختلفی تقسیم میشه. شناخت انواع مختلف کیستون قبل از انتخاب و خرید این قطعه کاملا ضروریه؛ چون بهسادگی ممکنه محصول اشتباهی رو خریداری کنید. هر کدام از انواع کیستون شبکه برای نیازی مشخص طراحی شده و به عبارتی میشه گفت کاربرد مشخصی داره که نمیشه به جای همدیگه استفاده بشوند.
کیستون و جکهای مختلف
دو گروه عمده از کیستونها در بازار موجودند که از نظر ظاهری و کاربرد با هم تفاوت دارن. این دو دسته، کیستون شبکه و کیستون تلفن هستن که احتمالا با هردوی اونها سروکار داشتید و دارید.
کیستون شبکه چیست؟ از این تجهیزات که به جک RJ-45 مجهز هستن، در شبکه استفاده میشه.
کیستون تلفن چیست؟ جک کیستون تلفن از گونه RJ-11 هست و برای اتصال تلفن مناسبه.
البته که کیستون انواع دیگهای هم داره. جکهای 3.5 میلیمتری هدفون و پورتهای HDMI و USB هرکدوم شکلی از کیستون رو به نمایش میذارن.
Categoryهای مختلف کیستون
کابل بهعنوان مهمترین تجهیزات پسیو شبکه، Categoryهای مختلفی داره؛ بنابراین کیستون هم که با کابل در ارتباطه، از این قانون پیروی میکنه. کیستونهایی که در Catهای متفاوتی قرار میگیرن، از نظر سرعت، پهنای باند یا هردوی اونها با هم اختلاف دارن.
اگه دو نمونه محبوب کیستون رو با هم مقایسه کنیم، این تفاوت کاملا آشکار میشه. کیستون Cat5e، پهنای باندی معادل 100 مگاهرتز (MHz) و سرعتی برابر با 1000 مگابیت بر ثانیه (Mbps) داره؛ اما در مقابل، پهنای باند کیستون Cat6 برابر با 250 مگاهرتزه و سرعت اون به 10 گیگابیت هم میرسه. تفاوت کیفیت این دو نوع کیستون رو از این اعداد و ارقام میشه درک کرد. حالا اگه در شبکهای که کابلهای اون از نوع Cat6 هستن، از کیستونهای Cat5e استفاده کنید، عملا بخش مهمی از توان تجهیزات رو هدر دادید.
کیستون شبکه شیلددار یا بدون شیلد
این تقسیمبندی کیستونها هم از دسته بندی مشابهی در کابلهای شبکه تبعیت میکنه. کیستون هم مثل کابل شبکه به دو دسته شیلددار و بدون شیلد تقسیم میشه. کیستون SFTP یعنی شیلددار نسبت به کیستون UTP یعنی بدون شیلد در برابر نویز و تداخل الکترومغناطیسی مقاومتره و کاربرد حرفهایتری داره. اما کیستون بدون شیلد قیمت پایینتری داره و برای مصارف خانگی گزینه مناسبتری محسوب میشه.
سایر کیستونها
طبقهبندیهایی که پیش از این معرفی کردیم، اصلیترین دستهبندیهای کیستون به حساب میان. اما ممکنه حین پیدا کردن گزینه مناسب خودتون با گروهبندیهای دیگهای روبهرو بشین که شناخت چندانی از اونها ندارید. بنابراین لازم دونستیم خیلی کوتاه به دستهبندیهای دیگه Keystone اشاره کنیم.
کیستون رو از نظر جنس بدنه به دو گروه فلزی و تمام PVC تقسیم میکنن. نوع فلزی کیستون در بحث انتقال جریان برق و ارتینگ موفقتر عمل میکنه.
ابعاد و اندازه، یکی دیگه از معیارهاییه که بر اساس اون، کیستون رو به دو دسته باریک و پهن تقسیم میکنن. کیستون رو براساس رنگ هم در گروههای مختلف قرار میدن. رنگ بندی کیستون شبکه کمک میکنه فرآیند نصب با سرعت بیشتری انجام بشه.
کاربرد کیستون شبکه چیست؟
خیلی از مردم فکر می کنند که استفاده از کیستون به تلفن (RJ-11) و به تجهیزات شبکه (RJ-45) محدود می شود در حالی که اصلا اینطور نیست. در اینکه کاربرد کیستون شبکه چیست باید گفت که کیستون به یک رابطی گفته می شود که از یک طرف به کابل و از طرف دیگر به دستگاهی که دارای پورت مادگی است متصل می شود.
پس این موضوع محدود به فقط تلفن و شبکه نمی شود و استفاده های دیگری نیز دارد. کیستون در انواع و کاربرد های مختلفی وجود دارد که قرار است در ادامه به آن ها کمی بیشتر بپردازیم و شما را مطمئن کنیم که این مورد، واقعا مورد کاربردی ای چه در شبکه و چه در موارد دیگر می باشد و برای تیم خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزاربسیارحائزاهمیت است.
از یک کیستون چگونه استفاده می کنیم ؟
موارد استفاده کیستون شبکه چیست ؟ ما چگونه از این کیستون استفاده می کنیم؟ به سور معمول برای کیستون ها یک جدول رنگی وجود دارد که فرد نصاب به کمک آن ها می تواند به راحتی و با روش های صحیحی اتصالات را با استفاده از کیستون برقرار کند. جدول رنگی مربوط به هر کیستون شامل دو ردیف رنگ است که هرکدام از این رنگ ها کلاس A و B را به نصب کننده نشان می دهند تا ارتباط را به درستی برقرار کند.
برای نصب درست کیستون در بشتر مواقع ما به یک آچار نیاز داریم خصوصا که آچار پانچ برای این موارد بیشتر استفاده می شود. نصاب باید دقت کند که در قسمت داخلی کیستون هیچگونه گرد و غباری وجود نداشته باشد. بسیاری از نصاب ها برای اینکه کار خودشان را راحت تر کنند، مقدار بیشتری از روکش پی وی سی را بر می دارند و تاب موجود در کابل ها را بیش از اندازه باز می کنند که بسیار کار غلطی می باشد و در عملکرد نهایی تاثیر منفی می گذارد.
با توجه به اینکه تابیدگی موجود در کابل های شبکه باعث کیفیت ارتباط و جلوگیری از اتفاقاتی مانند همشنوایی می شود، باز کردن بیش از اندازه این تاخوردگی، میزان همشنوایی را افزایش می دهد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.