تجهیزات اکتیو شبکه یا فعال شبکه ( Active Network ) به کلیه تجهیزاتی در ساختار شبکه که به برق متصل میشوند و وظیفه قسمتی از برقراری ارتباط و یا انتقال اطلاعات و یا نگهداری یا مدیریت و یا ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارند تجهیزات اکتیو و یا فعال شبکه می گویند. انتخاب صحیح و درست این تجهیزات امری تخصصی است که میتواند کمک زیادی به عملکرد درست شبکه و هزینه های مجموعه بنماید. برای بررسی بیشتر تا پایان با زینت همراه باشید.
شبکه اکتیو یا اکتیو شبکه چیست؟
«اکتیو» به فارسی یعنی «فعال». میتوان گفت این شبکه پیکربندی دستگاههایی مثل روتر، سوئیچ و فعالیتهای نرم افزاری را برعهده میگیرد و به تعبیر دیگر روی تجهیزات فیزیکی شبکه اجرا میشود. در ادامه این مقاله نگاه دقیقتری به خدمات و تجهیزات شبکه اکتیو خواهیم داشت.
خدمات اکتیو شبکه
در اولین قدمهای آشنایی با مفهوم شبکه اکتیو، قطعا مشتاقید خدماتش را بشناسید و بدانید کدام بخش از فعالیتهای اجرایی را برعهده میگیرد. در حقیقت بهمحض آنکه خدمات پسیو راهاندازی شدند، وقت پیکربندی خدمات Active Network است. تنظیمات و پیکربندیهای سختافزارها باید در این مرحله انجام شوند. از تضمین امنیت با نصب و راهاندازی آنتیویروس گرفته تا پیکربندی نرم افزارها، از تنظیم و پیکر بندی تجهیزات وایرلس تا پیکربندی روتر و سوئیچ بکاپگیر خودکار، از انواع مجازی سازی گرفته تا ارائه سرویسهای مبتنی بر ویپ، از نصب برنامههای مدیریت دسترسی تا راه اندازی سیستمعاملها، از نصب و پیکربندی فایروالها گرفته تا ارائه سرویسهای مجازی خصوصی، همه و همه بخشی از خدمات اکتیو شبکه هستند که در این مرحله صورت میگیرند.
از چه تیمی خدمات اکتیو شبکه بگیریم؟
خدمات شبکه اکتیو درست مثل تمام بخشهای مرتبط با شبکه به علم و هنر دست متخصصان کاربلد و حرفهای اکتیوکار نیاز دارد. دقت کنید لزوما هرکسی که مدتی در زمینه پیکربندی فعالیت کرده یا درسش را خوانده، از عهده این کار تخصصی برنمیآید و کارشناسان تیم انتخابی باید سابقه تجربی در این زمینه داشته باشند. چرا میگوییم این مسئله از اهمیت و جدیت بالایی برخوردار است؟
چون علاوه بر پیکربندی، مستندسازی تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری یک گام بسیار مهم است که هرکسی دانش این کار را ندارد. شبکه به یک نقشه جامع شامل تمام تجهیزات سختافزاری و زیرساختی بهکار رفته احتیاج دارد تا مرجعی برای رفع ایرادات پیشآمده باشد. تیم خدمات شبکه اکتیو باید این سطح از پشتیبانی را ارائه دهند تا مدیر سرور همواره یک آگاهی نسبی از وضعیت شبکه داشته باشد و جلوی هدررفت زمان و سرمایه را بهموقع بگیرد. دقت کنید که اهمیت مسئله مستندسازی با گسترش وسعت شبکه بیشتر و بیشتر میشود.
منظور از تجهیزات شبکه چیست؟
تجهیزات شبکه چیست؟ تجهیزات شبکه برای ترکیب، تقسیم، سوئیچ، تقویت یا هدایت اطلاعات در طول یک شبکه کامپیوتری یا مخابراتی مورد استفاده قرار میگیرد. تجهیزات شبکه دستگاهها را به هم متصل میکند تا اطلاعات بین آنها قابلیت اشتراک پیدا کند. در شبکه بی سیم، دستگاهها از طریق امواج رادیویی ارتباط برقرار میکنند و نیازی به اتصالات فیزیکی نیست. اما در شبکه سیمی، از کابلها بدین منظور استفاده میگردد. هر بخش از شبکه از تجهیزات جداگانه استفاده میکند که دقت در انتخاب آنها برای کارکرد مناسب کل شبکه الزامی است.
داشتن آگاهی کامل در مورد انواع تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه میتواند به شما در طراحی و ساخت یک شبکه ایمن و حرفهای کمک کند. با این وجود برای اطمینان از تداوم این امنیت و نیز در دسترس بودن شبکه، لازم است تا این تجهیزات و فعالیت آنها را به صورت دورهای بررسی کنید. با رصد وضعیت هر جزء میتوانید مشکلات سخت افزاری، مشکلات پیکربندی و حملات احتمالی به شبکه را به موقع شناسایی و آنها را رفع کنید.
تجهیزات اکتیو شبکه
تجهیزات اکتیو شبکه پیوند بین اجزای مجزای شبکه را شکل میدهند و برای سازماندهی زیرساختهای فناوری اطلاعات شرکتها ضروری هستند. این تجهیزات که بخش مهم هر شبکه را شکل میدهند، ترافیک اطلاعات را به صورت ایمن و کارآمد فراهم میکنند و همچنین موجب تقویت و تبدیل سیگنالها میشوند. تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری شبکه اکتیو شامل هابها، سوئیچها، روترها، نقاط دسترسی (Access Point) وای فای، پلها، دروازهها، آداپتورها، فرستنده – گیرندهها و فایروالها میشوند.
اکنون تقریبا تمام تجهیزات شبکه اکتیو دارای ویژگیهای هوشمند هستند. انتقال اطلاعات از رایانهها و دستگاههای تلفن همراه، جمع آوری و مرتب سازی آنها به شکل واحدهای اطلاعاتی و همچنین توزیع آنها در کانالهای موجود و حتی ایجاد کانالهای ارتباطی اضافی به طور مستقل، از کارکردهای این تجهیزات است. این تجهیزات همچنین به شما این امکان را میدهند که با حفظ تعادل در حجم و سرعت انتقال اطلاعات، به طور موثر از منابع موجود بهره ببرید و از سیستم خود در برابر خرابی محافظت کنید.
دسترسی به شبکه اینترنت به تجهیزاتی همچون مودم، سوئیچ و سرور نیاز دارد که هر کدام نقش مخصوص به خود را دارند. در این بخش تعدادی از تجهیزات یاد شده را به اختصار معرفی میکنیم:
-
سرور
سرور یک پایگاه قدرتمند اطلاعات است که برای ذخیره، پردازش و مدیریت دادهها، دستگاهها و سیستمهای شبکه طراحی میشود. سرور اکتیو شبکه، سروری است که در حال فعالیت و متصل به شبکه است. میتوانید از این سرور برای مدیریت و کنترل مواردی مانند چاپگرها، فایلها و سایر دستگاهها استفاده کنید. اگر قصد خرید سرور hp را دارید، شرکت فناوران آتیه گئومات بهترین گزینه برای شما خواهد بود
-
روتر
روتر به عنوان دروازهای به شبکه کامپیوتری عمل میکند. اینترنت در حقیقت مجموعه وسیع و گستردهای از شبکههای کامپیوتری است. نقش روتر این است که یک مودم را به شبکههای کامپیوتری مختلف متصل کند و اطمینان دهد که ترافیک اینترنت شما به شبکه مناسب میرود.
-
سوئیچ
سوئیچها بیشتر در شبکههای کامپیوتری بزرگ استفاده میشوند و بسیاری از کامپیوترها را در شبکه محلی واحد (LAN) به هم متصل میکنند. براساس اندازه یک شبکه، ممکن است برای اتصال گروههای مختلف شبکههای کامپیوتری به چندین سوئیچ نیاز داشته باشیم.
سوئیچ صنعتی مدیریتی مگزا شامل 5 پورت 10/100 EDS-405A
-
هاب
هاب چیست؟ یک هاب چندین سیم را که از شاخههای مختلف میآیند به هم متصل میکند. هابها نمیتوانند اطلاعات را فیلتر کنند. بنابراین اطلاعات به همه دستگاههای متصل ارسال میشود. هاب به دو نوع فعال (دارای منبع تغذیه) و غیر فعال تقسیم میشود.
-
مودم
مودم یک دستگاه سخت افزاری تعدیل کننده است که سیگنالهای دیجیتال را به سیگنالهای آنالوگ تبدیل میکند. رایج ترین کاربرد مودمها برای ارسال و دریافت اطلاعات دیجیتال بین رایانههای شخصی است. امروزه، دسترسی به اینترنت بیشتر با استفاده از مودمهای با پهنای باند بیشتر و سرعت زیادتر صورت میگیرد.
-
اکسس پوینت
اکسس پوینت چیست؟ اکسس پوینت (Access Point) در شبکههای کامپیوتری، یک دستگاه است که به عنوان یک نقطه اتصال بین دستگاههای بیسیم (مانند لپتاپها، تلفنهای همراه و تبلتها) و یک شبکه سیمی عمل میکند. این دستگاه به کاربران امکان میدهد تا بدون نیاز به اتصال فیزیکی، از طریق وای-فای به شبکه محلی (LAN) یا اینترنت دسترسی پیدا کنند.
gateway چیست؟ دستگاه گیت وی (Gateway) یک دستگاه شبکه است که به عنوان نقطه اتصال بین دو شبکه عمل میکند و میتواند شبکههای با پروتکلها یا فناوریهای مختلف را به یکدیگر متصل کند. به عبارت دیگر، گیت وی مسیریابی پیامها را از یک شبکه به شبکه دیگر انجام میدهد. این عملکرد به شبکهها اجازه میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، حتی اگر از تکنولوژیهای مختلف یا پروتکلهای شبکه متفاوت استفاده کنند.
تفاوت شبکه اکتیو با شبکه پسیو در چیست؟
انواع مختلفی از شبکهها برای تبادل انواع مختلف اطلاعات وجود دارند. با این حال، تمام این شبکهها را میتوانیم در یکی از دو گروه فعال (اکتیو) یا غیر فعال (پسیو) قرار دهیم. قطعات الکترونیکی اکتیو شبکه شامل اجزای نیمه هادی همچون دیودها و ترانزیستورها میشود. در مقابل، شبکه پسیو از آنتنها، کابلها و بخشهای مکانیکی مانند فن یا لامپ استفاده میکند. چند مورد از تفاوتهای این دو شبکه را میتوانیم به صورت زیر بیان کنیم:
- شبکه اکتیو توان یا انرژی را به شکل یک مدار در میآورد، اما شبکه پسیو این انرژی را از خود مدار تامین میکند.
- شبکه فعال، عنصر فعال انرژی را به صورت ولتاژ یا جریان تولید میکند. اما شبکه غیر فعال عنصر غیرفعال انرژی را به صورت ولتاژ یا جریان ذخیره میکند.
- اکتیو شبکه قادر به افزایش توان است و میتواند جریان را کنترل کند، در حالی که شبکه پسیو اینطور نیست.
- اجزای شبکه فعال به یک منبع خارجی برای کار در مدار نیاز دارد، اما شبکه غیر فعال هیچ نیازی به منبع خارجی ندارد.
- شبکه اکتیو خطی و شبکه پسیو غیر خطی است.
- شبکه غیرفعال دارای تجهیزات الکترونیکی کمتری است و معمولا سرعت بارگذاری بسیار پایین تری نسبت به دانلود دارد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.