دستگاه کنترل تردد چیست و چه مزایایی دارد؟

سیستم کنترل تردد

دستگاه کنترل تردد چیست و چه مزایایی دارد؟ در واقع دستگاه کنترل تردد (Access Control) راهکاری است برای مدیریت بهتر ورود و خروج افراد به یک مکان. با این سیستم متوجه خواهیم شده که چه کسی، در چه زمانی وارد یک ساختمان شده است. به کارگیری این تجهیزات، نظم و انضباط در ورود و خروج را بهبود بخشیده و ارتقاء امنیت را در پی خواهد داشت.

کاربر سیستم کنترل تردد هوشمند ممکن است یک پرسنل، یک پیمانکار یا یک ارباب‌رجوع باشد. این فرد ممکن است پیاده بوده و یا با یک خودرو قصد ورود داشته باشد.  مکانی که قصد داریم توسط سیستم کنترل تردد مدیریت کنیم، ممکن است یک ساختمان اداری، اتاق، شرکت تولیدی، انبار، مرکز گردشگری، ورزشی و … باشد. سیستم کنترل دسترسی برای کنترل ورود و خروج همه این موارد، راهکار مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد برای بررسی بیشتر با زینت همراه باشید.

دستگاه کنترل تردد چیست ؟

کنترل تردد بطور کلی به مدیریت نقاط دسترسی یک ساختمان از جمله درب ها، گیت های ورودی، آسانسور و… اشاره دارد. به این ترتیب، سامانه کنترل تردد از ورود افراد غیرمجاز به محل جلوگیری مینماید. اگرچه سامانه های کنترل تردد قابلیت استفاده برای هر نقطه دسترسی که از سازوکار قفل های الکترونیک بهره میگیرد را دارند، اما رایج ترین کاربرد این سامانه ها، نصب بر روی درب های ورودی است. با گسترش گرایش بازار به سیستم های کنترل تردد و حضور و غیاب بیومتریک، پرسش هایی نیز در مورد کاربری و کارکرد این سیستم ها نیز مطرح میشود.

انواع مدل های دستگاه کنترل تردد

به طور کلی سیستم های کنترل تردد، به دو نوع کلی کنترل تردد پرسنل و افراد و سامانه کنترل تردد خودرو و وسایل نقلیه تقسیم می شوند.

دستگاه کنترل تردد

کنترل تردد پرسنل و افراد (حضور غیاب)

سیستم های کنترل تردد پرسنل و افراد به طور کلی به سه دسته تجهیزات کنترل تردد کارتی، دستگاه کنترل تردد بیومتریک و سیستم کنترل تردد رمزی تقسیم می شوند.

تجهیزات کنترل تردد کارتی

کارت تردد در واقع یک کلید یا نشانه امنیتی است که به شما امکان دسترسی از طریق سیستم های کنترل تردد به عنوان مثال تجهیزات کنترل تردد اتاق سرور را می دهد. این سیستم ها به یک کارت خوان (نصب شده روی درب) نیاز دارند و شما با قرار دادن کارت خود روی کارت خوان، کشیدن آن یا وارد کردن آن می توانید به محل مورد نظر دسترسی پیدا کنید.

با استفاده از این کارت ها، کاربران دیگر نیازی به استفاده از کلید نخواهند داشت. اگر کد منحصر به فرد روی کارت شما توسط کارت خوان تشخیص داده شود، اجازه دسترسی توسط سیستم کنترل تردد هوشمند داده می شود.

دستگاه کنترل تردد رمزی

معمولا وقتی صحبت از احراز هویت می شود همه ما فورا به رمز یا شماره PIN فکر می کنیم که با وارد کردن صحیح آن اجازه دسترسی به هر شخصی داده می شود. استفاده از این روش در سیستم های کنترل تردد و حضور و غیاب کاملا رایج است؛ این روش همچنین در بانکداری و برای تأیید دسترسی به حساب هایی مانند ایمیل یا سایر حساب های آنلاین نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

به کار گیری این روش تایید بسیار آسان و راحت است اما اگر رمز عبور فراموش شود، ممکن است مشکلات غیر قابل جبرانی به وجود بیایند.

خطر اصلی امنیتی در این روش همین رمز ها هستند. گذرواژه‌ها و PIN ها ممکن است هک یا کرک شده، به اشتراک گذاشته شده (عمداً یا غیر عمدی) یا به بیرون درز داده شوند، که هر یک از این موارد به سادگی به افراد غیر مجاز امکان دسترسی می دهد. برای جلوگیری از این مشکل باید مرتباً گذرواژه ‌ها را تغییر دهید. اما انجام این کار می تواند به یاد آوردن رمزعبور صحیح را از آنچه هست هم دشوارتر کند.

این نوع تجهیزات کنترل تردد بیشتر در راه حل های کنترل تردد برای املاک خصوصی یا شرکت های کوچکتر مشاهده می شود و نه در شرکت ها یا سازمان هایی با تعداد کارمندان و نقاط کنترل تردد زیاد. دلیل این امر این است که اگر از چندین رمز عبور استفاده شود یا از همان رمز عبور برای چندین درب یا پرسنل استفاده شود، این گزینه کنترل تردد می تواند به‌طور فزاینده ای پیچیده و غیر عملی شود و ایمنی کمتری داشته باشد. بنابراین در مقیاس پذیری این راه حل محدودیت هایی وجود دارد.

لایسنس ACIC PEOPLE COUNTING ( شمارش افراد )

دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی و تشخیص چهره (بیو متریک)

سیستم های کنترل تردد بیومتریک مانند سیستم کنترل تردد اثر انگشتی، سطح امنیتی برتری نسبت به سایر سیستم های کنترل تردد مانند کارت یا رمز عبور دارند زیرا رمز خوان های بیومتریک افراد را شناسایی می کنند، نه کارتها یا رمزهای عبور. در گذشته تنها مؤسسات امنیتی رده بالا قادر به نصب سیستم های کنترل تردد بیومتریک بودند، اما اکنون هزینه سیستم های کنترل تردد بیومتریک با سیستم های کنترل تردد مبتنی بر کارت تقریبا برابر شده است.

سیستم های کنترل تردد بیومتریک از اسکنرهای بیومتریک به عنوان ابزاری برای تأیید اعتبار استفاده می کنند. رایج ترین سیستم های کنترل تردد بیومتریک، دستگاه کنترل تردد اثر انگشتی، اسکنر عنبیه و اسکنر شبکیه است. این سیستم های کنترل تردد در مقایسه با روش های سنتی بسیار پیشرفته هستند و از امنیت بسیار بالایی برخوردارند. کارت ها و سایر دستگاه های مشابه کنترل تردد در مقایسه با کلیدها مزایای قابل توجهی ارائه می دهند اما ممکن است توسط افراد به سرقت بروند یا گم شوند. اما سیستمهای کنترل تردد بیومتریک برای اجازه دسترسی به ویژگیهای منحصر به فرد و فیزیکی هر کاربر متکی هستند.

سیستم کنترل تردد

کنترل تردد خودرو و سایر وسایل نقلیه

سامانه کنترل تردد خودرو به ‌طور خودکار تمام مراحل تصمیم گیری در مورد ورود و خروج خودرو را کنترل می کند، یعنی: تصویربرداری از وسیله نقلیه، مدیریت لیست وسایل نقلیه، تصمیمات دسترسی و کنترل مانع ورود. در ادامه به چگونگی اجرای این مراحل اشاره می شود:

  • یک وسیله نقلیه وارد منطقه تشخیص می شود
  • دوربین تصویری از پلاک خودرو را ضبط می کند
  • دوربین تصویر را به کنترل کننده درب می فرستد
  • کنترل کننده درب لیست وسایل نقلیه خود و همچنین قوانین ورود و خروج را بررسی می کند
  • کنترل کننده درب دستور نهایی را به مانع می فرستد
  • مانع دستور باز / بسته را اجرا می کند

تصمیمات ورود می توانند براساس تأیید پلاک به همراه عواملی از قبیل: روز هفته، ساعت روز، انواع اعتبار نامه ها و غیره اجرا شوند.

لایسنس ACIC LPR DETECTION ( تشخیص پلاک خودرو )

مزایای استفاده از دستگاه کنترل تردد

بهره گیری از سیستم کنترل دسترسی مزایای بسیاری با خود به همراه دارد. با استفاده از سیستم کنترل دسترسی، در حقیقت یک لایه امنیتی محافظ به مجموعه خود اضافه می کنید. اما استفاده از سیستم کنترل تردد بیومتریک، امنیت مجموعه شما را به سطح کاملا جدیدی ارتقا میدهد. در سیستم های کنترل تردد سنتی، امکان فراموشی رمز عبور، حدس رمز توسط اشخاص غریبه، گم شدن کارت تردد و… از معایب جدی سامانه ها بودند. در همین راستا، آمارها نشان میدهند که هر ساله حدود ۴ میلیون کارت تردد در سراسر جهان مفقود میشوند.

اما سیستم های کنترل تردد بیومتریک، با غلبه بر این معایب، ضمن ایجاد امنیت بالاتر و دقت بیشتر، تجربه کاربری مطلوب تری را در اختیار شما می گذارند. علاوه بر این، در سیستم های جدیدتر کنترل دسترسی، به لطف مکانیزم ضدتقلب، امکان جعل کاهش چشمگیری پیدا کرده است. همچنین، دستگاه های کنترل دسترسی مجهز به دوربین، امکان ثبت تصویر افراد ناشناسی که قصد ورود به بخش های خاص را دارند نیز فراهم مینماید.

سیستم های کنترل دسترسی در بخش های مختلف صنعتی، خدماتی و اداری کاربرد دارند. ادارات دولتی، سازمان های قضایی و حقوقی، بیمارستان ها و بخش های مختلف درمان و عموم کسب و کارهایی مختلف دولتی و خصوصی از جمله مشتریان سیستم های کنترل تردد محسوب می شوند.

مهم‌ترین نکات در خرید سیستم کنترل تردد

به دلیل اهمیت سیستم کنترل تردد، باید در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید. توصیه می‌شود، قبل از خرید حتماً به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • مقیاس پروژه و امکان توسعه در آینده
  • تعداد کاربرانی که از سیستم کنترل دسترسی استفاده می‌کنند.
  • از چه راهکاری برای شناسایی افراد استفاده می‌کنید ؟ (کارت، انگشت و …)
  • تجهیزات کنترل تردد در محیط داخلی نصب می‌شوند یا در فضای بیرونی؟
  • آیا می‌خواهید خروج افراد را نیز کنترل کنید، یا فقط کنترل ورود مهم است؟ و سطح امینت مورد انتظار شما برای هر نقطه در چه حدی است؟
  • آیا تمایل دارید عملکرد سیستم کنترل دسترسی را از راه دور کنترل کنید.
  • نحوه عملکرد سیستم در مواقع اضطراری مانند قطع برق را در نظر بگیرید و راهکار مناسبی برای آن در نظر بگیرید.
  • آیا به یکپارچه‌سازی سیستم کنترل تردد با سایر سیستم‌ها از جمله کنترل آسانسور یا حضور و غیاب، نیاز دارید؟
  • در زمان پیاده‌سازی سیستم، افراد کم توان و معلول را نیز در نظر بگیرید.
  • قیمت تمام شده سیستمی که مدنظرتان است، باید با بودجه سازمان شما مطابقت داشته باشد.
  • سیستمی را خریداری کنید که دارای گارانتی معتبر و خدمات پشتیبانی مناسب باشد
مدیر سایت
ارسال دیدگاه