کامپیوتر همه کاره چیست؟

کامپیوتر همه کاره

وقتی افراد به خرید کامپیوتر فکر می‌کنند، معمولاً یک تصویر سنتی از یک کیس به همراه یک مانتیور به ذهن‌شان خطور خواهد کرد، اما پیشرفت‌های کنونی در حوزه فناوری باعث تغییرات زیادی در تصورات سنتی و خرید کامپیوتر شده است. امروزه حوزه IT طیف گسترده‌ای از فناوری‌های پیشرفته را متناسب با نیاز کاربران در اختیارشان می‌گذارد و کامپیوتر همه کاره یا اصطلاحاً All-in-one یکی از این فناوری‌های جذاب است.

قدمت اولین کامپیوتر آل این وان مربوط به سال 1988 است که توسط اپل به بازار عرضه شد. پس از آن کمپانی‌های Dell، Lenovo، HP و مایکروسافت ساخت این مدل کامپیوتر را شروع کردند.

اگرچه این سیستم‌ها با هدف صرفه‌جویی در فضا کاربران به بازار عرضه شده است اما به خوبی همه‌ی نیازهای آن‌ها را برطرف می‌سازد. با این‌حال شناخت اجزای داخلی آن و انتخاب سخت‌افزار متناسب با نیاز کاربر یکی از موارد ضروری در خرید کامیپوتر آل این وان است. این مطلب یک راهنمای کامل در این زمینه است و هر آن‌چه که باید در مورد این سیستم‌های همه کاره بدانید را در اختیارتان خواهد گذاشت با زینت همراه باشید.

کامپیوتر آل این وان چیست؟

کامپیوترهای شخصی آل این وان (AIO PC) رایانه‌های رومیزی ساده‌ای هستند که همه اجزای یک رایانه رومیزی به جز صفحه کلید و ماوس را در یک واحد ادغام می‌کنند. به عبارت ساده‌تر، این رایانه‌ای است که به جای داشتن یک کیس جداگانه از نمایشگر، همه اجزای دسکتاپ را در یک واحد ترکیب می‌کند. عملکرد آن مانند چیدمان دسکتاپ است؛ اما معمولا نمایه کوچک‌تری دارد و فضای بسیار کمتری را اشغال می‌کند.

فضای اشغال کم و جمع و جور بودن این محصول باعث شده که از آن در ادارات، سازمان‌ها و سایر مکان‌هایی که فضای کمی در اختیار دارند استفاده شود. نداشتن کیس و جمع و جور بودن این محصول دلیلی بر کم بودن قابلیت‌ها و امکانات آن نیست. اکثر کامپیوترهای آل این وان امکاناتی مانند وبکم، مشخصات سخت افزاری مناسب، صفحه‌نمایش لمسی و سایر امکانات را ارائه می‌کنند.

قطعات سخت‌ افزاری کامپیوترهای All in one

قطعات سخت‌افزاری کامیپوتر آل این وان معیارهای شبیه به کامپیوترهای معمولی و لپ‌تاپ دارد، اما با توجه به نوع کاربری هر سیستم کامپیوتر به ویژه رایانه‌های گیمینگ سخت‌افزار لپ‌تاپ و کامپیوتر معمولی گاهی اوقات بالاتر است. قطعات سخت‌افزاری all in one شامل موارد زیر است:

– پردازنده: کمپانی اینتل و AMD از تولیدکنندگان اصلی پردازنده‌های کامپیوتری هستند که تولید پردازنده کامپیوترهای همه کاره را نیز بر عهده دارند. از مدل‌های پردازنده اینتل در سیستم All in one می‌توان به سری Core و از پردازنده‌های AMD می‌توان به سری رایزن این کمپانی اشاره کرد.

– کارت‌های گرافیک: کارت گرافیک در کامپیوتر آل این وان مانند لپ‌تاپ با مادربرد ترکیب می‌شود. این کارت‌ها از قدرت بالایی برخوردار هستند اما متاسفانه قابلیت ارتقاء را ندارند.

– هارد دیسک: سرعت چرخش دیسک در بیشتر کامپیوترهای همه کاره حداقل 5200 دور در دقیقه است. این ویژگی باعث کاهش میزان انرژی مصرفی می‌شود. عمدتاً این مدل سیستم‌ها از هاردهای معمولی تا هاردهای SSD نیز پشتیبانی می‌کنند.

حافظه رم (RAM): کامپیوترهای آل این وان از رم‌های DIMM و SODIMM استفاده می‌کنند که با وسیله پین‌های روی ماژول در شکاف حافظه به مادربورد متصل می‌شوند. حافظه رم در اکثر رایانه‌های همه کاره قابل تغییر است، بنابراین می‌توانید با توجه به نوع کارآیی‌تان مقدار رم را انتخاب کنید.

کامپیوتر همه کاره

مزایای کامپیوتر همه کاره

  • سهولت در کاربری (طراحی این دستگاه ها به گونه ای انجام شده که کابل ها در هنگان نصب اولیه به راحتی در جای خود قرار گرفته و تمامی کاربران –با اندک دانش فنی- می توانند نسبت به نصب و راه اندازی آن اقدام نمایند.)
  • حذف درهم ریختگی کابلها (نصب یک کامپیوتر رومیزی با طرح قدیمی، نیاز به کابلهای بسیاری نظیر کابل برق، کابل صفحه نمایش، بلندگوها، کیبورد، موس و تمام لوازم جانبی دیگر دارد. غالب این کابل ها در کامپیوتر همه کارهحذف شده است).
  • جذابیت (کامپیوتر همه کارهها از شکیل ترین و زیباترین دستگاه های تولید شده هستند. این دستگاه ها ضمن مزایای بیشماری که دارند به دلیل ظاهر فوق العاده شان، ظاهری خاص به فضای مورد استفاده می بخشند. اگرجه کاربر هزینه نسبتاً بالایی صرف خرید آنها می کند اما دستگاهی خارق العاده، محکم و شکیل را صاحب می گردد.)
  • ویژگی هایی منحصر بفرد (برخورداری از صفحه نمایش لمسی، ویژگی تنظیم کیفیت بالا، کنترل از راه دور و حتی کنترل های وابسته به حرکت را برای بازیهای ویدیویی).
  • عدم نیاز به خرید مانیتور مجزا (به دلیل برخوداری از صفحه نمایش LCD باریک و پیشرفته و یکپارچه سازی تمام قطعات داخلی کامپیوتر تاچ بدون کیس در داخل صفحه نمایش
  • سهولت در جابجایی کامپیوتر همه کاره(به دلیل یکپارچگی ساختار و قطعات و عدم نیاز به خرید قطعات اضافی کامپیوتر
  • کاربری آسان برای وب گردی و ایجاد سند
  • نیاز به فضای کم برای کامپیوترهای بدون کیس (مزیتی است به ویژه برای کاربران سازمان ها، ادارات، ساکنان آپارتمان و تمامی افرادی که فضای کافی برای نصب کامپیوترهای رومیزی دارای کیس نیستند).
  • کاهش مصرف برق و حرارت تولیدی (در این سیستم های حرفه ای قطعات داخلی حرارت کمتری را تولید کرده و از نظر هزینه و مصرف برق به صرفه تر بوده و کامپیوتر را خنک نگه می دارند که برای محیط زیست نیز بهتر است.)

معایب

  • عدم امکان ارتقا

فناوری همیشه در حال پیشرفت است و مرتباً به‌روزرسانی‌ها و به‌روزرسانی‌هایی در دسترس است. با تغییر نرم افزارها و برنامه‌ها نیازهای سخت افزاری شما نیز تغییر می‌کند. در کامپیوترهای آل این وان شما به طور معمول نمی‌توانید سخت افزار را ارتقا دهید و در صورتی که قصد این کار را دارید باید دقیقا با سایر اجزا و مشخصات محصولتان تناسب داشته باشد. این موضوع می‌تواند برای برخی افراد آزاردهنده باشد.

  • قیمت گران

کامپیوترهای آل این وان معمولا قیمت بالاتری نسبت به دسکتاپ دارند و برای خرید آن‌ها باید هزینه بیشتری صرف کنید.

کامپیوتر همه کاره

  • دارا بودن تنها یک صفحه‌نمایش

هنگامی که رایانه شخصی All In One می‌خرید یک صفحه نمایش دریافت می‌کنید که تمام عمر با آن خواهد ماند. این موضوع آزاردهنده نیست؛ اما اگر نیاز به صفحه‌نمایشی با کیفیت بالاتر داشته باشید امکان تعویض آن وجود ندارد؛ همچنین اگر مشکلی با مانیتور کامپیوترتان داشته باشید امکان تعویض آن نیست و احتمالا باید دستگاه جدید بخرید.

ویژگی‌ های کامپیوتر آل این وان

شاید در نگاه اول خرید آل این وان چندان جالب و مقرون به صرفه به نظر نرسد اما زمانی که از ویژگی‌های و سخت‌افزار قدرتمند آن باخبر شوید، به‌طور حتم در خرید آن شک و تردید نخواهید داشت.

بارزترین ویژگی کامپیوتر All in one سایز کوچک آن است که براساس اندازه نمایشگر (21، 23 و… تا 34 اینچی) متغییر است. این کوچک بودن علاوه بر یک طراحی شیک و جمع‌جور باعث می‌شود تا وجود کابل‌های متعدد تا حد بسیار زیادی کاهش یابد. از دیگر ویژگی‌های این کامپیوتر محبوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیازی به خرید مانتیور و تجهیزات جانبی نخواهید داشت.
  • استفاده از یک کامیپوتر آل این وال بسیار ساده است.
  • پیچیدگی اتصال و جفت کردن کابل‌ و پورت‌ها نسبت به کامپیوتر معمولی وجود ندارد.
  • نسبت به سیستم‌های معمولی گرمای کمتری تولید می‌کنند.
  • انرژی کمتری را بدون کاهش عملکرد نسبت به دیگر سیستم‌ها مصرف می‌کنند.
  • به دلیل وزن سبک به‌راحتی می‌توانید سیستم همه کاره را جابه‌جا کنید.
  • به‌ دلیل داشتن قابلیت اتصال به برق، هرگز شارژ باتری آن‌ها تمام نمی‌شود.
  • به‌ دلیل بهره‌مندی از پردازنده‌های قدرتمند بیشتر نرم‌افزارها و برخی از بازی‌های سه‌بعدی را سریع‌تر انجام می‌دهند.

تفاوت بین کامپیوترهای آل این وان و دسکتاپ

در صورتی که بین خرید کامپیوترهای دسکتاپ و آن این وان شک دارید می‌توانید مزایا و معایب آن را باهم مقایسه کنید و انتخاب بهتری داشته باشید.

  • اشغال فضا

کامپیوترهای دسکتاپ از دو جز اصلی صفحه‌نمایش و کیس تشکیل شده‌اند که برای اتصالات آن نیز نیاز به سیم کشی و سیم‌های متنوع دارید. برعکس این مدل کامپیوترهای آل این وان تمامی اجزا را در یکجا جمع‌آوری شده‌اند و نیازی به کابل و سیم‌های اضافی ندارد. در مجموع کامپیوترهای آل این وان فضای کمتری را اشغال می‌کنند.

  • سخت افزار و عملکرد

به دلیل محدودیت در فضای داخلی کامپیوترهای All in One در این مدل بیشتر از قطعات سخت افزاری سبک و کوچک استفاده می‌کنند که با توجه به این موضوع تولید گرمای کمتری نیز دارد؛ بنابراین از نظر قدرت و عملکرد کامپیوترهای آل این وان قدرت کمتری نسبت به دسکتاپ دارند. به دلیل قرار گرفتن قطعات سخت افزاری کامپیوترهای دسکتاپ درون کیس امکان قرار دادن سیستم سخت افزاری قدرتمندتری در این مدل وجود دارد؛ همچنین کامپیوترهای دسکتاپ خنک کننده نیز دارند که به تولید گرمای کم کمک می‌کند.

کامپیوتر همه کاره

آیا ارتقاء سیستم کامپیوتر همه کاره امکانپذیر است؟

کاربران دستگاه هایی نظیر لپتاپ، کامپیوتر همه کاره ، pc و.. ، غالباً پس از قدیمی شدن دستگاه مورد استفاده شان، درصدد می گردند تا آن را ارتقاء دهند. اما اشکالی که در ارتباط با دستگاه های کامپیوتر همه کاره وجود دارد، -و کارشناسان آنرا یکی از معایب کامپیوتر همه کاره برشمرده اند- آن است که امکان ارتقاء این دستگاه در تمامی قطعات وجود ندارد. در این دستگاه امکان ارتقاء، صرفاً در مورد برخی قطعات نظیر رم (البته ارتقاء این بخش نیز محدودیت هایی دارد) و پردازنده وجود دارد.

برخی AIO ها اجازه می دهند تا میزان رم و حافظه داخلی آنها را ارتقا دهید و البته این دو ویژگی، در تعدادی از مدل ها نیز وجود ندارند. متاسفانه AIO ها، سریع تر از نمونه های عادی، قدیمی می شوند. شما در کامپیوترهای عادی، می توانید اجزا را به راحتی بروز رسانی کنید اما یک AIO، به طور کلی برای بروز رسانی شدن طراحی نشده است. از دیگر معایب کامپیوتر همه کاره آن است که در این دستگاه امکان ارتقاء نمایشگر یا بلندگوها نیز وجود ندارد. اگر چه این بخشها دیرتر از پردازنده کامپیوتر همه کاره قدیمی می شوند اما، روزی می رسد که خارج از رده حساب شوند.

کامپیوتر All in one برای چه کسانی مناسب است؟

دو دلیل اصلی وجود دارد که افراد به سراغ کامپیوتر آل این وان می‌روند. دلیل اول فضا و دولیل دوم زیبایی آن است. همان‌طور که اشاره کردیم AIOها از نظر طراحی بسیار جمع‌و‌جور هستند، بنابراین انتخاب این سیستم برای کسانی که فضای زیاد به ‌ویژه میزهای بزرگ ندارند، انتخابی مناسب است.

معمولاً شرکت یا سازمان‌هایی که فضایی بسیار محدود برای فعالیت کاربران دارند، به سراغ all in one می‌روند که نسبت به لپ‌تاپ کارآیی و عملکرد بالاتری نیز ارائه می‌دهد.

مدیر سایت
ارسال دیدگاه