راهنمای خرید کیستون شبکه

راهنمای خرید کیستون

در این راهنمای خرید کیستون شبکه قصد داریم به بررسی این قطعه‌ی کوچک ولی کاربردی بپردازیم. در سیستمی کابل‌ها بدون کانکتور هیچ کاری نمی‌تونن انجام بدن. یکی از رایج‌ترین کابل‌ها، همون کابل‌های اترنت شبکه هستند که با کانکتورهای کیستون به تجهیزات وصل میشن. معمولا سوکتی که برای این نوع کابل استفاده میشه rj45 هست.

ولی ما سوکت‌ها و کیستون‌های rj11 هم داریم که برای تلفن به کار میرن. میشه گفت جک‌های کیستون یک راهکار مقرون به صرفه و راحت برای متصل کردن کابل‌های اترنت در شبکه به حساب میاد. در این راهنمای خرید کیستون ما اول این قطعه‌ی پرکاربرد رو به شما معرفی می‌کنیم و بعد میریم سراغ نکاتی که موقع خریدش باید بهشون توجه کنید. با زینت همراه باشید.

کیستون چیست؟

قبل از اینکه بریم سراغ راهنمای خرید کیستون، بهتره یک درک بهتری از این وسیله داشته باشیم. به طور کلی کیستون یک وسیله‌ی ورودی برای انتقال داده بین کابل شبکه و ابزارهای مختلف هست. شما می‌تونید این ماژول رو در یک دیواره کیستون، جعبه‌های نصب یا پچ پنل‌ها استفاده کنید. در واقع میشه گفت کیستون یک مکعب با کاربردهای فراوان در شبکه است. کیستون‌ها انواع مختلفی دارند؛ ولی رایج‌ترین نوعشون همون کیستون‌های اترنت هست که برای شبکه به کار میره.

امروزه کیستون‌ها رو هم با همین کاربرد می‌شناسند. در قسمت جلویی کیستون یک پورت ورودی سوکت شبکه قرار داره. در داخل این پورت یکسری پین هست که از میکرون طلا ساخته شدند. این پورت برای ورود سوکت‌های rj45 یا rj11 به کار میره. شما می‌تونید هر نوع کابل فله یا پچ کوردی رو به این کیستون‌ها متصل کنید. در پشت کیستون هم یک قسمت پانچ هست که می‌تونید کابل رو بهش متصل کنید. عمده‌ترین کاربرد کیستون‌ها برای موارد زیر هست:

  • استفاده در پچ پنل‌ها در شبکه
  • نصب در فیس پلیت دیواری اترنت
  • نصب روی سقف و دیواره
  • استفاده در نقاط اتصال کابل‌ها

تا اینجا با کیستون آشنا شدید، در ادامه این راهنمای خرید کیستون به بررسی انواع و ویژگی‌های این قطعه می‌پردازیم.

راهنمای خرید کیستون

راهنمای خرید کیستون شبکه

در این بخش شما با انواع کیستون‌ها آشنا میشید. موقع خرید کیستون شبکه شما باید با انواعش آشنا باشید و بدونید که دقیقا کدام مدل کیستون مناسب کار شماست. به طور کلی در هنگام خرید کیستون، لازمه که به موارد زیر توجه بشه.

رده‌ی کیستون (Category کیستون شبکه)

کیستون‌های RJ45 از نظر رده‌ی ساخت در دسته‌های زیر تولید میشن:

  • Cat5e: این دسته کیستون برای کابل‌های همین رده یا رده‌های پایین‌تر به کار میره و می‌تونه تا پهنای باند 100 مگاهرتز رو ساپورت کنه.
  • Cat6: کیستون‌های cat6 رایج‌ترین نوع کیستون هستند که مقاومت کافی در برابر نویز و تداخل رو دارند. پهنای باند در این نوع کیستون معادل 250 مگاهرتز هست.
  • Cat6a: این دسته از کیستون‌ها سرعت‌شون به 10 گیگابیت ثانیه و پهنای باندشون به 500 مگاهرتز می‌رسه. این مدل بیشتر برای شبکه‌های بزرگ و دیتاسنترها استفاده میشه.
  • Cat7: کیستون‌های این رده رو باید برای کابل‌های روکش‌دار استفاده کنید. از نظر کیفیت کیستون‌های نسل هفت نویز کمتری دارند و پهنای‌ باندشون هم به 600 مگاهرتز میرسه.
  • Cat8: بالاترین رده‌ی کیستون‌های موجود، نسل هشتم هستند که برای تمامی کابل‌های رده‌های پایین‌تر قابل استفاده‌اس. کیستون‌های نسل هشت از نظر سرعت و پهنای باند در سطح بالایی هستند و برای شبکه‌های عظیم با حجم ترافیک بالا استفاده میشن. پهنای باند در این رده به 2 گیگاهرتز می‌رسه.

انتخاب کتگوری کیستون به رده‌ی کابل و سوکت بستگی داره. هر چه رده‌ی یک کیستون بالاتر باشه، قیمت اون هم افزایش پیدا می‌کنه.

موقع خرید کیستون توجه کنید که رده‌ی کیستون باید برابر یا بالاتر از رده‌ی کابل باشه تا از حداکثر ظرفیت کابل از نظر سرعت و پهنای باند، استفاده بشه.

راهنمای خرید کیستون – نوع روکش

با توجه به نکاتی که در راهنمای خرید کیستون باید به اون‌ها توجه کنید، باید حتما انتخاب کنید که میخواهید کیستون روکش دار باشه یا بدون روکش. انتخاب این دو دسته با هم تفاوت‌های زیر رو دارند:

  • کیستون شیلددار: کیستون‌های شیلددار که با STP یا SFTP هم نشون داده میشه، یک لایه شیلد محافظ روی خودشون دارند. این شیلد از بروز نویز و تداخل در کیستون جلوگیری می‌کنه. ضمن اینکه مقاومت فیزیکی کیستون هم بیشتر میشه. جنس بدنه‌ی کیستون‌های شیلددار از فلز ساخته شده.
  • کیستون‌های بدون شیلد: این نوع کیستون رو به صورت UTP هم نشون میدن. همونطور که از اسمش مشخصه کیستون‌های UTP هیچ شیلد محافظی ندارند و نمیشه در جاهای حساس ازشون استفاده کرد. جنس بدنه‌ی این نوع کیستون از PVC ساخته شده و تا حدودی می‌تونه در برابر آسیب‌های فیزیکی مقاومت کنه.

انتخاب کیستون شیلددار یا بدون شیلد بر عهده‌ی خود شماست. اما جایی که حساسیت کار بالاست و کیستون در معرض آسیب قرار داره، بهتره از کیستون‌های شیلددار استفاده کنید تا جلوی نویز و تداخل هم گرفته بشه. این نکته رو هم در نظر داشته باشید که قیمت کیستون‌های شیلددار بالاتره.

در جاهایی که کابل برق از کنار کابل شبکه عبور می‌کنه، باید از کیستون‌های فلزی یا همون شیلددار استفاده کنید تا سیم ارت به بدنه‌ی فلزی کیستون وصل شده و جریان القایی رو از خودش عبور بده.

راهنمای خرید کیستون -سایز کیستون

یکی دیگه از مواردی که در این راهنمای خرید کیستون شبکه قصد داریم دربارش صحبت کنیم، سایز کیستون‌هاست. کیستو‌ن‌ها معمولا به صورت تک ماژول یا دو ماژول ساخته میشن. کیستو‌ن‌های تک ماژول رو بهشون کیستون باریک و کیستون‌های دو ماژول رو بهشون کیستون پهن هم میگن.

راهنمای خرید کیستون – مدل

یکی دیگه از نکاتی که درباره‌ی کیستون باید در نظر داشته باشید، مدل کیستون هست. از نظر طراحی کیستون‌ها در مدل‌های زیر ساخته میشن:

  • کیستون‌های 90 درجه
  • کیستو‌ن‌های 180 درجه

منظور از این زاویه، درجه‌ای هست که قسمت پشتی با محل نصب داره. یعنی این زاویه مربوط به انتهای عقبی ماژول کیستون هست. وقتی که کابل به صورت مستقیم وارد قسمت پشتی کیستون بشه، شما باید یک کیستون 90 درجه بخرید. اما در صورتی که کابل شما از بالا یا پایین وارد کیستون میشه، شما به یک کیستون 180 درجه نیاز دارید.

راهنمای خرید کیستون

نحوه‌ی نصب

کیستون‌ها از نظر مدل نصب کابل هم دو دسته دارند، کیستون‌های معمولی و کیستون‌های Tool less. منظور از کیستون‌های Tool less، کیستون‌هایی هست که برای نصب‌شون شما به هیچ ابزار اضافه‌ای مثل آچار پانچ احتیاج ندارید و به راحتی می‌تونید با کمک دست اونا رو نصب کنید. اما کیستون‌های معمولی برای نصب حتما نیاز به آچار پرس مناسب دارند.

برند کیستون

یکی دیگه از مهم‌ترین چیزهایی که در این راهنمای خرید کیستون شبکه بهش می‌پردازیم، برند کیستون هست. برندهای مختلفی از کیستون‌ها در بازار ایران وجود دارند. شما می‌تونید این محصولات رو هم از برندهای خارجی و هم برندهای ایرانی تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: کاربرد کیستون شبکه چیست؟

بررسی ویژگی‌های کیستون شبکه

در این قسمت از راهنمای خرید کیستون بد نیست کمی درباره‌ی کیستو‌ن‌های شبکه صحبت کنیم. این نوع کیستون همون‌طور که از اسمش پیداست، برای کابل‌های اترنت قابل استفاده هستند. سوکتی که در این نوع وارد میشه RJ45 هست. این نوع کیستون 8 پین دارند که با دو الگوی 568A یا 568B لیبل‌گذاری میشه. این نوع کیستون معمولا با دو سایز پهن و باریک طراحی میشن و هر کدوم در جای خاصی به کار میره. جنس بدنه‌ی کیستون معمولا از جنس فلز در نوع شیلددار یا PVC در نوع بدون شیلد هست.

نوع فلزی کیستون‌ها بیشتر برای سیستم‌های انتقال برق استفاده میشه. شما می‌تونید یک کیستون شبکه رو در فیس پلیت، باکس اوتلت یا پنل نصب کنید. برای نصب کیستون هم بهتره از آچار پانچ استفاده کنید تا کارتون راحت‌تر بشه. برندهایی مثل کیستون کورنینگ ، این قطعات رو در انواع مختلف شیلددار و بدون شیلد تولید می‌کنند.

حرف آخر

همون‌طور که گفتیم برای داشتن یک شبکه‌ باکیفیت باید به با دوام بودن اتصالات و همچنین در دسترس بودن تجهیزات و متعلقات اون‌ها توجه داشته باشید. طبق توضیحات داده شده اگر مسیر جریان برق و کابل شبکه یکیه بهتره از کیستون‌های فلزی استفاده کنید و توجه داشته باشید استاندارد کیستونی که تهیه می‌کنید با سایر تجهیزات شبکه هماهنگی داشته باشه. ما در این مطلب سعی کردیم یک راهنمای خرید کیستون شبکه در اختیار شما بذاریم

مدیر سایت
ارسال دیدگاه